Kostovervejelser under graviditeten

Prænatal pleje er den medicinske behandling, der bibringes under og efter graviditeten. Hovedformålet med prænatal pleje er at sikre, at enhver medicinsk problem i fosteret opdages tidligt og for at sikre, at den gravide kvinde dyrker regelmæssig motion, spiser sundt osv.

En afbalanceret og ernæringsrigtig kost er af afgørende betydning under graviditeten. Den gravide mor skal sørge for ernæring af barnet samt sig selv. Kosten skal indeholde tilstrækkeligt med fedt, proteiner, kulhydrater sammen med frugt og grøntsager.

Læger anbefaler især indtagelsen af tilstrækkelige folater og DHA omega-3. Folat, også kaldet folinsyre, er afgørende for den rigtige udvikling af barnets neuralrør. Hvis indtagelsen af folinsyre ikke er rigtig, kan barnet udvikle spina bifida, en misdannelse, der påvirker neuralrøret.

DHA omega-3 er en strukturel fedtsyre, som findes i hjernen og nethinden. Det er naturligt forekommende i modermælk. Kvinder under graviditet og ammende skal indtage nok DHA. Fostret ikke kan udvikle DHA på egen hånd. Det får DHA fra moderen gennem moderkagen under graviditeten og efter fødselen, fra modermælken.

Calcium- og D-vitaminindtag, skal også øges i løbet af graviditeten. Disse komponenter hjælper udviklingen af knoglerne.

Under graviditeten, er kvinder sårbare over for en række forskellige patogener som Listeria, Salmonella, Toxoplasma osv. Salmonellainfektioner skyldes utilstrækkeligt tilberedt æg og fjerkræ. Frugt og grøntsager skal vaskes grundigt før indtagelse for at slippe af med disse patogener.



Pages

Categories