4 gode råd til babysvømning

Babysvømning giver en god start efter fødslen for babyen. Det 34 grader varme vand giver babyen den samme følelse af velvære som den har oplevet i gennem graviditeten.

Babysvømning er ikke et spørgsmål om at lære babyen at svømme men derimod at give tryghed både over og under vandet men også :

 

  • At stimulere babyens sanser – syn – lugt – hørelse – berørings og ledsans
  • At skabe gode forudsætninger for bevægelses mæssig udvikling gennem en stimulation af balance – koordination og muskeltræning. Dette er nogle af forudsætningerne for senere at kunne begynde at kravle og gå.
  • At stimulere åndedrættet og fordøjelse
  • At bedre babyens søvnmønster

Babysvømning giver samtidig et tættere samspil mellem forældre og baby, da det giver en samhørighed og nærhed. Babysvømning kræver at både forældre og baby er aktive, og at det er babyen der er i centrum.

4 gode råd

  1. Det er vigtigt  at både forældre og babyen er motiveret til at gå en tur i svømmehallen.
  2. Hvis forældrene eller babyen har en ”dårlig” dag så hellere vente med at komme end at presse på. Det giver en dårlig oplevelse for begge parter og den kan være svært at rette op på.
  3. Den gode oplevelse får man b.l.a. ved at snakke med, smile til og rose babyen. Det giver tryghed  og større velvære hvilket igen giver lyst til at prøve mere.
  4. Hver gang der prøves noget nyt, så træk babyen ind til jer, og vis at I er glade for babyen og at det var godt at den nye ting lykkedes.
Pages

Categories