Ægløsningstest – få nemmere ved at blive gravid

Med en ægløsningstest kan du se, hvornår du kan blive gravid. En ægløsningstest fortæller dig, hvornår du har ægløsning, og dermed hvornår du har chance for at blive befrugtet. Du bruger en ægløsningstest på præcis samme måde som en graviditetstest. Den er nem at aflæse og giver et meget pålideligt resultat. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du bruger en ægløsningstest til at øge dine chancer for graviditet.

Beregning dur ikke
En ægløsningstest fortæller, hvornår dit niveau af LH-hormon er stigende. Det er et tegn på, at din ægløsning sker indenfor 24-26 timer. Der er stor forskel på hvor i en kvindes cyklus hendes ægløsningstidspunkt ligger, og du kan derfor ikke regne dig frem til tidspunktet alene ud fra dine menstruationer. Brug i stedet en ægløsningstest og få det præcise tidspunkt.

Sådan virker en ægløsningstest
Hver måned frigives LH-hormonet fra din hjerne og stimulerer dermed dine æggestokke til at producere og frigive æg. Koncentrationen af LH-hormonet er størst lige før selve ægløsningen, og en ægløsningstest bør derfor anvendes hver dag for at fange tidspunktet. En ægløsningstest undersøger altså, om der er LH-hormon til stede i din urin. Hvis din ægløsningstest er positiv, har du stor sandsynlighed for at blive gravid indenfor det kommende døgn.

Den mest anvendte ægløsningstest
Den mest almindelige ægløsningstest i Danmark er den såkaldte stav eller pen. Denne type ægløsningstest anvendes på samme måde som en traditionel ægløsningstest, nemlig ved at du tisser på testen, venter lidt og derefter aflæser resultatet. Staven eller pennen som ægløsningstest består af to plastikplader, der er limet sammen omkring en teststrimmel. Denne strimmel er den vigtigste del af en ægløsningstest, da det er den, der registrerer indholdet af LH-hormon.

Hvornår skal du begynde at bruge din ægløsningstest?
Har du en regelmæssig menstruation, bør du tage den første ægløsningstest cirka 8-10 dage efter din sidste menstruation. Fortsæt med at tage en ægløsningstest om dagen, indtil du finder tidspunktet for din ægløsning. Er din menstruation meget uregelmæssig, kan du med fordel begynde med den første ægløsningstest endnu tidligere i din cyklus. Det skyldes, at ægløsningen som nævnt ligger meget forskelligt i vores cyklusser.

Vanskeligheder

Hos nogle kvinder sker stigningen af LH-hormon meget hurtigt. I disse tilfælde kan det være en fordel at tage en ægløsningstest flere gange i løbet af dagen for at være sikker på, at det korrekte tidspunkt bliver registreret. Har du problemer med at bruge din ægløsningstest, kan det være tegn på uregelmæssigheder i din ægløsning. Kontakt din læge, hvis du ikke formår at finde din ægløsning ved hjælp af en ægløsningstest.

Alternativ til ægløsningstest
Synes du det er besværligt at skulle bruge en ægløsningstest, er en sikker og helt gratis løsning at have samleje hver 2-3 dag. På den måde kan I næsten ikke undgå at ramme en ægløsning. En løsning, som er både billigere og sjovere end at skulle anvende en ægløsningstest hver dag. Men prøv jer frem og find den løsning, som passer jer bedst.Pages

Categories