Forebyg spændinger med en ammepude

 

Med en ammepude kan du give dig selv en mere behagelig ammeperiode. Amning kan være hårdt for kroppen. Med en ammepude opnår du en bedre siddestilling og kan således effektivt forebygge ømme skuldre, rygsmerter og anspændt nakke. Når du ammer, sidder du i den samme stilling mange timer hver eneste dag. Gør det behageligt for både dig selv og barnet med en god ammepude.

ammepude

Unika ammepuder fra www.ammepuden.dk


Komfort under din amning

En god og afslappet siddestilling er afgørende for både dig og barnet. Jo mere du slapper af, jo lettere flyder mælken. Brug en ammepude til at støtte barnet, så du ikke behøver at holde hele barnets vægt i armene. En ammepude letter dig markant under amningen, og du vil øjeblikkeligt mærke, hvordan du slapper af i hele overkroppen og kan nyde amningen på en helt anden måde.

Hvilken ammepude skal man vælge?
Hvordan vælger man den bedste ammepude? Skal man vælge en ammepude i ergonomisk facon? Med speltfyld eller fossflakes? Med aftageligt betræk? Der findes et væld af muligheder, når du skal vælge ammepude, og der findes i princippet ingen opskrift på, hvordan du vælger den helt rigtige model. Det bedste du kan gøre er at prøve dig frem. Besøg forskellige butikker og sæt dig med en ammepude i armene. Størrelsen og formen på din ammepude skal afspejle din foretrukne måde at sidde eller ligge, når du ammer.

Formen på din ammepude
En moderne ammepude vil ofte være formet som et stort C. Denne facon gør det nemt at tilpasse siddestillingen, så barnet hviler på den helt rigtige måde uden at tynge unødigt i moderens arme. Der er dog stor forskel på størrelsen og udformningen. Du kan få en ammepude som krummer meget, eller en som kun krummer ganske lidt. Indenfor de sidste år er der opstået en stor industri for økologisk babyudstyr, og det gælder naturligvis også indenfor kategorien ammepude.

Fyldet i din ammepude
En økologisk ammepude vil typisk være fremstillet i ren bomuld, men du kan også købe en ammepude i microfiber, uld eller silke. Også når det gælder fyldet i din ammepude er der mange valgmuligheder. En ammepude kan have fossfill-fyld eller de såkaldte krøyer-kugler. Den kan også være fyldt med stofrester, spelt eller mel. Du kan også vælge en ammepude med fjer eller små dun. Igen er det en smagssag, hvilken type ammepude, du foretrækker.

Aftageligt betræk
Uanset hvilken ammepude, du beslutter dig for at købe, er det en stor fordel at vælge en model med aftageligt betræk. En ammepude med aftageligt betræk gør det nemt at holde puden ren og hygiejnisk. Tag betrækket af og vask det jævnligt for at undgå bakterier. God hygiejne er vigtig under amning, da det forebygger brystbetændelse og mavegener hos barnet. En ammepude med aftageligt betræk, vil typisk være forsynet med knapper, lynlås eller velcro. Den mest holdbare model er den med knapper.

Er det overhovedet nødvendigt med en ammepude?
Om du behøver en ammepude eller ej er en smagssag. Nogle kvinder foretrækker at stable dyner og puder op under barnet, mens andre bruger et armlæn, en sovepose eller lignende. Vælger du en lille ammepude, kan den lette dig, når du er ude i byen. Omvendt er der i forvejen meget man skal have med, når man har et lille spædbarn, så prøv dig frem. Måske kan du sagtens undvære en ammepude. Måske finder du den så behagelig, at du slet ikke kan leve uden!

Husk også babydynen
En god babydyne er lige så vigtig som ammepuden. Babydyner fåes i mange kvaliteter, også her fåes de med de allergivenlige fossflakes. Kapok dyner også populære på grund af deres allergivenlighed. Kapok dyner kan findes her.

Tags: , , ,Pages

Categories