Babygynge – sjov og udviklende leg

En babygynge er med til at stimulere barnets motorik og balance. Det er et sjovt stykke legetøj, som både de små og lidt større børn kan have glæde af. En babygynge kaldes også for en sansegynge, da den skaber udviklende og udfordrende leg for barnet. Med en babygynge er dit barn sikret spændende leg i timevis.

Babygynge

Fotograf: KerriRae (Flickr)

Til hjemmet eller institutionen
Der findes overordnet to former for babygynge: den lille til privatbrug og den store til institutionsbrug. En babygynge til privatbrug har en bæreevne på cirka 100 kilo, mens en babygynge til institutionsbrug har en bæreevne på helt op til 500 kilo. Rigtig mange vuggestuer og børnehaver vælger at investere i en babygynge, da det er sund og udviklende leg for børn i alle aldre.

Forskellige modeller
Ønsker du at købe en babygynge til privat brug, bør du først og fremmest gøre dig klart, hvor den skal hænge. Der findes mange modeller. Nogle former for babygynge er lige til at klipse på dørkarmen uden brug af skruer eller lignende. En sådan babygynge er ideel til mindre hjem med begrænset plads, eller i tilfælde hvor man ønsker at kunne pakke den væk efter brug. Man kan også vælge at købe en babygynge til montering i loftet. Fordelen ved denne type babygynge er, at der typisk er mere bevægefrihed. Barnet kan svinge til alle sider og gynge endnu højere.

Montering af din babygynge
Når du skal montere din babygynge, er det vigtigt, at du sikrer dig, at loftet kan holde. Der er stor forskel på, hvilke materialer lofter er lavet af, og du kan risikere at din babygynge falder ned, hvis den ikke er forsvarligt boret op. Det kan være nødvendigt at anvende et betonbor for at få din babygynge til at hænge forsvarligt. Undersøg loftet grundigt eller kontakt en håndværker for professionel vejledning.

Babygynge til udendørs brug
Du kan også vælge at købe en babygynge til udendørs brug. Der findes et utal af søde og vejrbestandige modeller, udformet som heste eller fugle, med farvestrålende hynder og flotte detaljer. Tjek hvor robust din babygynge er. Nogle modeller kan tåle at hænge ude hele året, mens andre bør tages ind, når de ikke er i brug. Husk endelig at tjekke grenen, som din babygynge skal hænge i. Selvom barnet ikke vejer meget, kan den gyngende bevægelse være en stor belastning for en gren. Find et smukt og hyggeligt sted i haven og glæd jer til sjov leg med jeres nye babygynge. Med en udendørs babygynge får dit barn ekstra mange sanseoplevelser, hver gang solen titter frem, fuglene kvidrer, og skyggerne danser.

Babygynge til de lidt større børn
Indenfor kategorien babygynge, findes naturligvis også de klassiske gyngeheste foruden de mere moderne bObles tumledyr. En babygynge udformet som en gyngehest eller bObles elefant er typisk til de lidt større børn, som har fået mere styr på motorikken. Har du flere børn, kan du også vælge at købe en babygynge med plads til flere på en gang. På den måde kan børnene lege sammen og inspirere hinanden til fantasifulde lege, hvor deres babygynge bliver til en drage, enhjørning eller legesyg delfin. God fornøjelse med jeres nye babygynge!Pages

Categories