Babymos – den første rigtige mad

Babymos er barnets introduktion til rigtig mad. Babymos erstatter amning, vælling og modermælkserstatning. Med babymos får dit barn for første gang lov at opleve mange forskellige smage og dufte. Lav babymos med søde frugter, sunde grønsager eller mættende kartofler og ris. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser, når du begynder at lave babymos til dit barn.

Babymos

Fotograf: Chris P. (Flickr)

Babymos fra 6 måneder
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tidligst begynder at give dit barn babymos, når det er 6 måneder. En for tidlig start med babymos kan forårsage fedme senere i livet. Desuden er barnets synkereflekser sjældent tilstrækkeligt udviklet til indtagelse af babymad med ske, før 6 måneders alderen. Babymos kan med fordel kombineres med grød. Du kan eksempelvis give barnet grød om morgenen og babymos til frokost og aften. Husk også mellemmåltider i løbet af dagen. Her kan babymos med frugter være en lækker og sund mundfuld, som den lille vil elske.

Husk fedtstof i din babymos
Babymos kan laves af både grønsager og frugt, kød, fisk og æg. Da barnet ikke kan spise tilstrækkeligt med mængder til at få opfyldt alle sine næringsmæssige behov fra traditionel mad, er det vigtigt, at du tilsætter ekstra fedtstof til din babymos. Fedtstoffet kan være smør eller nogle af de sunde planteolier. Af samme årsag bør du anvende sødmælk til din babymos frem for mælkeprodukter med et lavt fedtindhold.Pages

Categories