Babysvømning – styrker dit barns sanser

Babysvømning er en både sjov og udviklende aktivitet for de små. Babysvømning stimulerer og styrker barnets sanser og motoriske udvikling. Derudover kan babysvømning være med til at give barnet et sundt og afslappet forhold til vand og svømning, også når det bliver ældre. Du kan begynde til babysvømning med dit barn, så snart barnet vejer over 4 kilo, og navlen er fuldkommen helet. Det er typisk, når barnet er 6-8 uger.
babysvømning

 

 

 

Sådan foregår det
Babysvømning foregår i et opvarmet bassin med en temperatur på mellem 32 – 37 grader. Forældrene er i vandet sammen med baby, og en uddannet instruktør vejleder jer I, hvad I skal gøre. De fleste instruktører vil lære jer, hvordan I dykker babys hoved under vand, men det er naturligvis kun noget I skal gøre, hvis både I og barnet synes om det. Babysvømning varer typisk 25 timer per gang. Babyer bliver hurtigt kolde og trætte, og også det efterfølgende bad og omklædning kan tære på kræfterne hos de små.

Respektér barnets grænser
Selvom der er en instruktør til stede, er det vigtigt, at du også selv holder øje med dit barn under babysvømning. Bliver barnets læber blålige, eller begynder det at ryste, skal I hurtigst muligt tage barnet ud af vandet og give det varmen. Der kan også være dage, hvor baby ikke gider til babysvømning og reagerer på vandet ved gråd og ubehag. Respektér barnets ønsker og grænser, og spring hellere en enkelt babysvømning over end at presse barnet til noget, det ikke har lyst til. Nogle babyer elsker babysvømning så meget, at de først protesterer, når de tages op af vandet igen, men overhold alligevel tommelfingerreglen med de 25 minutter for at undgå, at barnet bliver nedkølet.

Babysvømning taske
Dette skal du huske at have med til babysvømning: Badebleer er en særlig ble, som er vandtæt, og som kan bruges i svømmehallen. Den fås i alle større supermarkeder i forskellige størrelser. Det er ikke nødvendigt at have svømmetøj udenpå bleen. Pak også et håndklæde til den lille eller eventuelt en badekåbe, så det er nemt at få varmen igen. I mange svømmehaller skal man gå et stykke fra omklædningen til varmtvandsbassinet, hvor der afholdes babysvømning, så husk at pakke baby godt ind. Vandet i svømmehallen kan nemt udtørre babys hud, og det er derfor en god idé at have lidt babylotion med til at smøre ind med efter babysvømning. Såfremt du ikke ammer, bør du desuden huske mad til baby. Babysvømning er noget, der giver appetit!

Sådan kommer du i gang
Der findes babysvømning i de fleste større byer. Kontakt din lokale svømmehal og forhør dig om muligheden for at tilmelde dit barn til babysvømning. Vær opmærksom på, at der nogle steder er meget lang venteliste. Det kan derfor være en god idé at skrive sig op, allerede når man er gravid, for at sikre sig en plads. Tilmeldingen til babysvømning gælder dit barn, og I kan således sagtens skiftes ad til at tage med.

Tags: , , ,



Pages

Categories