Bedre fertilitet gennem livstilsændringer

Fertilitet handler i høj grad om livsstil og sundhed. Der findes mange videnskabelige undersøgelser, som entydigt peger på, at den rette livsstil kan give bedre fertilitet. Den rette livsstil indebærer blandt andet en sund og varieret kost og regelmæssig motion. Det er også en god idé at undgå rygning, stress og alkohol, hvis man ønsker at få en bedre fertilitet. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du gennem daglige, bevidste valg og livsstilsændringer kan få en bedre fertilitet. Vær dog opmærksom på, at ikke alle tilfælde af barnløshed skyldes livsstil, og at du altid bør søge lægelig vejledning, hvis du gennem længere tid har været ude af stand til at blive gravid.

fertilitet Spis dig til bedre fertilitet
Årsagen til barnløshed kan være et højt insulinniveau, som hæmmer modningen af ægget og bremser ægløsningen. Er det tilfældet hos dig, kan du med en kostomlægning spise dig til bedre fertilitet og dermed øge dine chancer for at blive gravid. Det vigtigste for at opnå bedre fertilitet gennem kosten er at undgå for meget sukker. Sukker får kroppens insulinproduktion til at stige voldsomt. Du bør derfor spise efter den såkaldte KISS model, som står for Klinisk InSulin Sænkende kost. Undgå sukker, indtag mange langsomme kulhydrater og rigeligt med kød, fisk og skaldyr. Prioriter det sunde fedt fra eksempelvis æg og nødder og husk masser af vand. Følger du disse kostråd, er der gode chancer for at opnår en bedre fertilitet.

Motioner dig til en bedre fertilitet
Den rette motion kan hjælpe dig til bedre fertilitet. Cirka 30 % af kvindens østrogener kommer fra fedtceller, og derfor kan for meget fedt ændre hormonbalancen i en grad, der forringer fertiliteten. Ved at dyrke regelmæssig motion, forbrænder du overskydende fedt og opnår dermed en bedre fertilitet. Blot en 10 % for høj kropsfedtprocent kan betyde forringede chancer for at blive gravid. Vær opmærksom på, at moderat motion er den sundeste vej til bedre fertilitet. Overdreven fysisk aktivitet med meget høj puls og belastning af kroppen kan faktisk have modsatte effekt. Er du i tvivl om, hvilken motion du bør vælge for at opnå bedre fertilitet, kan du spørge din læge til råds.

Skær ned på koffein
Undersøgelser viser, at hvis man drikker mere end 4-6 kopper kaffe dagligt, nedsættes fertiliteten med hele 35 %. For at få bedre fertilitet, bør du derfor holde dit koffeinindtag på et minimum. Vær opmærksom på, at der også findes koffein i chokolade, cola, te og kakao. Ud over et højt indhold af koffein, indeholder kaffe også en række stoffer, som virker hæmmende på vitaminoptagelsen. For at opnå en bedre fertilitet er det vigtigt, at din krop får alle de vitaminer, den har brug for, hvilket altså er endnu et argument for at holde kaffedrikkeriet i bund, mens du forsøger at blive gravid.

Tags: , ,Pages

Categories