Bliv klogere på din graviditet

En kvindes graviditet er en af de perioder i livet, hvor der sker allerflest forandringer på allerkortest tid. Både krop og psyke forbereder sig på den lille ny, og det kan være et stort arbejde at komme igennem en graviditet med humørsvingninger, kvalme og træthed. Find information og gode råd omkring din graviditet her på siden. Her kan du læse om nogle af de forandringer, der sker under din graviditet, både fysisk og psykisk. Du kan læse om de første tegn på graviditet samt finde en vejledning til, hvorledes du beregner, hvor langt du er henne i din graviditet.

De første tegn på graviditet

Nogle af de tidligste tegn på graviditet er træthed, ømme bryster, kvalme, hovedpine, ondt i ryggen og øget tissetrang. Senere viser din graviditet sig med udeblevet menstruation. Det er på dette tidspunkt, at du kan tjekke din graviditet. Tag en graviditetstest eller kontakt din læge for at få svar på, om du er gravid eller ej. Lægen kan også fortælle, hvor langt du er henne i din graviditet. Ikke alle kvinder oplever symptomer under deres graviditet. Det er forklaringen på, at nogen kan gå i månedsvis uden kendskab til deres graviditet. Har du en mistanke om, at du kan være blevet gravid, bør du derfor altid kontakte din læge, for at få dette afklaret.

Forandringer under din graviditet

Ovennævnte symptomer under din graviditet er tegn på, at din krop forbereder sig på at blive mor. Allerede meget tidligt i din graviditet begynder hormonerne at rase, hvilket fører til både fysiske og psykiske forandringer. Du vil måske opleve, at dit humør svinger meget under din graviditet. Det er helt normalt, og det går over igen. Det er også helt normalt at have det dårligt under meget af sin graviditet. Trætheden, kvalmen og hovedpinen kan gøre det hårdt at passe arbejdslivet, men heldigvis fortager mange af symptomerne sig, efterhånden som din graviditet skrider frem.

Hvornår er din graviditet slut?

Er du nysgerrig efter at vide, hvor langt henne du er i din graviditet og dermed også, hvornår du har termin? Med en terminsberegner kan du selv regne dig frem til en forventet dato for fødslen. Bed din læge om en terminsberegner eller find en online. En terminsberegner kan give dig et ret præcist overblik over din graviditet. At du kender datoen for befrugtning og termin, gør det nemmere at følge din graviditet uge for uge. På den måde ved du, hvordan fosteret ser ud, hvor meget det har udviklet sig, hvad der sker i din krop osv.

Hvad må du under din graviditet?
Selv om det kan være hårdt at gå igennem en graviditet, er det vigtigt at huske på, at det ikke er en sygdom at være gravid. Husk derfor at brug din krop, dyrk motion, tag cyklen på arbejde og forsøg i det hele taget at opføre dig, som du plejer under din graviditet. Naturligvis med omtanke for barnet i din mave. Undgå derfor alkohol, rygning, stærk sol og solarium under hele din graviditet. Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må under din graviditet, kan du altid henvende dig til egen læge og få gode råd.Pages

Categories