Det bedste legetøj

Udviklende leg er godt for dit barn

Hvordan vælger man det bedst mulige legetøj til sit barn? Skal man gå efter de kendte mærker, eller er det bedre at vælge noget mere originalt legetøj fra de mindre forhandlere? Bør man gå efter økologisk legetøj? Legetøj af træ? Udendørs legetøj? Og hvad med legetøj til henholdsvis piger og drenge? Her på siden kan du blive lidt klogere på legetøj og få inspiration til, hvordan du vælger sjovt og udviklende legetøj til dine børn.

Lærerigt legetøj
Børn lærer, mens de leger. Derfor bliver meget legetøj markedsført som lærerigt legetøj, der stimulerer barnets udvikling. Men i virkeligheden lærer barnet af alle former for leg. Det vil sige, at en pind kan være et lige så udviklende stykke legetøj som det dyreste og fineste eksemplar fra legetøjsbutikken. Brug derfor din sunde fornuft, når du ser og hører reklamer om legetøj. Naturligvis kan noget legetøj have en mere pædagogisk indgangsvinkel end andet, men det er ikke ensbetydende med, at det er bedre eller mere lærerigt.

Det mest sælgende legetøj
Noget af det mest sælgende legetøj i Danmark er Lego og Brio. Kendetegnende for Lego og Brio legetøj er, at det er meget solidt og tidløst legetøj, som kan gå i arv gennem generationer. Ved at vælge Lego og Brio legetøj, undgår du dermed, at dit legetøj går af mode. Du undgå også, at det knækker og går i stykker ganske kort efter, at du har købt det. Er du i tvivl om, hvilken type legetøj du bør vælge, er du derfor altid på rimelig sikker grund, når du vælger Lego eller Brio legetøj.

Legetøj til piger
Når det gælder legetøj til pigerne, er nogle af de sikre hits køkken legetøj, Barbie og alle former for legetøj omhandlende dukker. Det kan forekomme som en kliché, at drenge vil have Brio legetøj, mens piger vil have dukker, og naturligvis er virkeligheden mere nuanceret som så. Ikke desto mindre viser også nye undersøgelser, at piger i høj grad foretrækker legetøj, der er centreret omkring temaet far, mor og børn.

Legetøj til de mindste
Legetøj til babyer skal helst være simpelt, centreret omkring flotte farver, sjove lyde eller spændende former. Alt for avanceret legetøj, får de mindste til at miste koncentrationen og interessen. Godt legetøj til babyer kan for eksempel være uroer, bamser, rangler, bjælder, klodser med mere. Pas endelig på, at dit legetøj ikke indeholder små dele, som barnet kan sluge.

Til de største børn
I takt med at barnet bliver større, vil interessen i stigende grad være rettet mod elektronisk legetøj. Det kan være computerspil, Playstation, Lego Technic og så videre. Børn i dag er vant til elektronik og har ofte en naturlig tilgang til denne type legetøj. Der er ingen grund til at opfatte denne type legetøj som mindre sundt eller udviklende end traditionelt legetøj. Dog er det vigtigt at begrænse brugen af elektronisk legetøj. Uanset barnets alder har det brug for motion og frisk luft. Det kan derfor være fordelagtigt at kombinere det elektroniske legetøj med noget sjovt og udfordrende legetøj til udendørs leg, som også de store børn kan have interesse i.

Tags: , ,Pages

Categories