Disse højtider og mærkedage bør du fejre med dit barn

Der findes efterhånden mange højtider og mærkedage, som man kan fejre. Som mor eller far til et barn er det din opgave at introducere barnet for de vigtigste højtider og mærkedage. I den anledning skal du sørge for at give barnet en god oplevelse, så barnet har lyst til at deltage i diverse festligheder i fremtiden.

ekostumer-babysam

Fastelavn – Fest og udklædning for børnene

Fastelavn er den ultimative fest for børnene, som skal klæde sig ud og slå katten af tønden. Fastelavn kommer oprindeligt af ”fastelabend”, som oversat til dansk betyder ”aftenen inden festen”. Aftenen inden festen refererer til den 40 dages lange faste, som starter lige efter fastelavn. 

Denne mærkedag er blevet markeret og fejret i rigtigt mange år efterhånden. Selvom mærkedagen også bliver fejret af voksne, så er fastelavn mest populær blandt børn i en bred aldersgruppe. Til fastelavn er der ingen faste regler, når det kommer til udklædning. Børnene kan f.eks. være klædt ud som indianere, superhelte, riddere, prinser og prinsesser. Indianerkostumer har i en lang årrække stået i høj kurs blandt både piger og drenge.

Der er rig mulighed for at købe udklædning til både små- og store børn. Der findes tilmed udklædning til voksne, som er særligt eftertragtet blandt pædagoger, dagplejere m.fl..

Jul – Hjerternes fest

Jul er også kendt som hjerternes fest, hvilket dit barn naturligvis også skal introduceres til. Julen er også børnenes fest, fordi der bruges rigtigt meget tid på at forkæle børnene. Siden 1500-tallet har forældre brugt juledagene på at forkæle deres børn med gaver, mad og omsorg med henblik på at udtrykke sin kærlighed.

Det er de færreste danskere, som ikke holder af at fejre jul – og børn er ingen undtagelse. Skal man give sit barn en god oplevelse i juletiden, så behøves man ikke nødvendigvis bruge en formue på fancy gaver. Dit barn bliver ikke nødvendigvis lykkelig, fordi du investerer i en tablet eller computer. Tænker du i praktiske baner, kunne du i stedet overveje at give dit barn babytøj i gave. Klik her, hvis du vil glæde dit barn med babytøj i høj kvalitet.

Halloween –  Slik eller ballade

Man kan diskutere, hvorvidt man skal fejre Halloween med sit barn eller ej. Det er fortsat relativt nyt, at danskerne er begyndt at fejre Halloween, da traditionen oprindeligt stammer fra USA. Oktober er en måned, der bl.a. er forbundet med udklædte børn på jagt efter slik og søde sager samt uhyggelige græskarhoveder. 

Traditionen med Halloween er efterhånden blevet en fast traditionen i mange danske børnefamilier. Halloween er blevet kendt i Danmark igennem de mange amerikanske serier og film. I dag er Halloween tilsyneladende en traditionen, der er kommet for at blive.

Selvom det oprindeligt ikke er en dansk tradition, så er der mange børn og unge mennesker, der finder glæde i at fejre Halloween. Det er også en tradition, som danske supermarkeder, legetøjskæder og medier har været med til at øge interessen for.Pages

Categories