Fødsel på sygehus – hvornår skal jeg tage af sted?

Hvornår tager man afsted til sygehuset og hvad skal man have med?

En normal fødsel kan godt vare op til 24 timer fra de første veer begynder. Førstegangsfødende har som regel lidt længere forløb end flergangsfødende (gennemsnitligt 12-24 timer for førstegangsfødende og gennemsnitligt 8-12 timer for flergangsfødende).

Ring til fødestedet
Når du synes, det virker, som om fødslen er i gang, skal du kontakte jordemoderen. Jordemoderen kan bedst vejlede, hvis hun taler med dig selv.

I begyndelsen kan du roligt gå omkring og foretage dig forskelligt, som du har lyst til. Du kan spise og drikke, som du plejer, og du kan for eksempel tage et varmt bad. Det virker afslappende og kan være dejligt i denne fase af fødslen.

Det er rarest at tage af sted til sygehuset på et tidspunkt, hvor du endnu ikke skal bruge al din koncentration på vearbejdet. Der skal være overskud til at blive fortrolig med fødestuen og den jordemoder, der skal hjælpe. Tal også med jordemoderen om, hvordan du skal komme til fødestedet.

Hvad skal jeg tage med?
Du skal have noget behageligt tøj på, når du tager til sygehuset. Noget som du synes, du kan bevæge dig frit i. Derudover skal medbringes badekåbe, hjemmesko, toiletsager og noget tøj til at have på efter fødslen. Tag vandrejournalen med. Tag eventuelt også noget med til adspredelse (for eksempel noget at læse i, musik, strikketøj eller lignende).

Hvis du gerne vil ringe til nogen lige efter fødslen, så husk mønter til telefonen eller en opladet mobiltelefon.

Tags: , ,Pages

Categories