Ferie med børn

At holde ferie med børn kan være en stor udfordring, men med den rette planlægning og forberedelse kan det være en tiltrængt pause fra hverdagen for hele familien. Her på siden kan du finde inspiration og gode råd til, hvordan du tilrettelægger den bedst mulige ferie med børn. Planlægning er nøgleordet.

familieferieBliv enige
Første skridt mod en succesfuld ferie med børn er enighed omkring feriens indhold. Ønsker I en aktiv ferie, sightseeing, storby, badestrand, skirejse, badeferie, sommerhus, charter, Danmark, udland osv. Jo mere I klargør jeres ønsker og forventninger fra starten, jo større chance er der for en god ferie med børn.

Hvor skal I bo?
Når først I har besluttet jer for rejsemål og indhold, skal I finde et velegnet sted at bo. Ferie med børn sætter større krav til rammerne. Det skal være et sted, hvor alle føler sig tilpas, og hvor der er plads til, at børnene kan boltre sig. En ferielejlighed, et feriehus eller et sommerhus kan være en god løsning, når det gælder ferie med børn. Her har I adgang til eget køkken, vaskemaskine og andet praktisk udstyr, som giver mere fleksibilitet under ferien. Derudover har I mulighed for selv at bestemme, om I vil tage ud at spise eller tilberede jeres egen mad derhjemme. En valgmulighed, der giver større frihed og mulighed for at spare penge.

Lad børnene få medindflydelse
Har I svært ved at blive enige om indholdet på jeres ferie med børn, kan I eventuelt beslutte, at I skiftes til at vælge, hvad der skal ske. Lad børnene få en dag hver, hvor de suverænt vælger, hvad der skal foregå, om I skal ligge ved poolen, på vandretur, på sejltur, museum, stranden eller lignende. Måske foretrækker børnene bare at være hjemme i sommerhuset og lege. Ferie med børn handler først og fremmest om, at alle får noget ud af rejsen, og børnene vil elske at få medindflydelse og føle sig hørt.

Ferie med små børn
Hvordan I skal tilrettelægge jeres ferie med børn handler naturligvis også om børnenes alder. Jo mindre børnene er, jo mere udstyr har I brug for. Har I børn i alderen 0-4 år, kan det være en god løsning at vælge charterferie, hvor der er sørget for alt. På den måde slipper I for at skulle bruge en masse energi på selv at finde bolig, busforbindelser og lignende. Ferie med børn i småbørnsalderen skal som udgangspunkt være så nemt som muligt, for at alle får slappet af – også de voksne. På en charterrejse bliver I kørt direkte til hotellet, der er sørget for måltider, og I har nem adgang til udstyr såsom babyseng, højstol med videre.

Bilferie
Ferie med børn er for mange synonymt med bilferie. En bil giver jer mulighed for at medbringe jeres egne ting, og I kan rejse i jeres eget tempo. Til gengæld bliver mindre børn ofte utålmodige af de lange strækninger. Før I planlægger bil ferie med børn, bør I derfor nøje overveje fordele og ulemper ved denne rejseform. Et alternativ til at køre sydpå i egen bil er at flyve til destinationen og bestille en lejebil, som holder klar ved lufthavnen. På den måde opnår I fordelene ved at have egen bil samtidig med at I slipper for de lange strækninger.

Tags: , ,Pages

Categories