Find rundt i det store udvalg af babytøj

Hvor meget babytøj har man brug for? Hvad skal man vælge? Hvilken størrelse skal man købe? Hvor meget babytøj skal man bruge til henholdsvis indendørs og udendørs brug? Er det vigtigt, hvilke tekstiler, der indgår i det nye babytøj? Som nybagte forældre kan det være uoverskueligt at skulle købe babytøj for første gang. Der findes et væld af sødt tøj, men hvad er mest praktisk? Her på siden kan du finde råd til indkøb af det første babytøj.

Det rigtige babytøj til årstiden
Spædbørn har intet sprog og kan derfor heller ikke meddele, om de har det for varmt eller koldt, om tøjet strammer, eller der er noget, der kradser. Det gør det svært at finde det helt rigtige babytøj til lejligheden og årstiden. Babytøj fås i mange modeller, hvoraf bodystockingen er den mest kendte og anvendte. En bodystocking kan både bruges som babytøj og som undertøj. Den fås i mange forskellige tekstiler, farver og modeller, med korte eller lange ærmer, til drenge og piger. Et godt råd er derfor at starte dit indkøb af babytøj med at købe en håndfuld bodystockings.

Bodystocking
Lad bodystockingen danne basis i dine indkøb af babytøj. En bodystocking går ud i et og har dermed den fordel, at den ikke skiller på midten. En bodystocking giver baby stor bevægefrihed og er dermed et både praktisk og komfortabelt stykke babytøj. En bodystocking er babytøj, som gavner både barn og forældre. Den er nem at få af og på og kan knappes op i skridtet, når bleen skal skiftes. På den måde undgår man at skulle tage babytøj af og på mange gange i løbet af dagen.

Sparkedragt
En anden klassiker indenfor babytøj er sparkedragten. Men en sparkedragt får du et enkelt stykke babytøj, som dækker hele kroppen, arme, ben og fødder. En sparkedragt er dermed en både nem og behagelig løsning, som holder barnet varmt fra top til tå. Uanset om du køber sparkedragt eller andet babytøj, bør du altid sørge for, at det er rummeligt. Med rummeligt babytøj får baby større bevægelsesfrihed og har nemmere ved at holde varmen. Tætsiddende babytøj forårsager ofte nedkøling, især på hænder og fødder.

Babytøj allerinderst

Babytøj som anvendes til undertøj bør altid være af bomuld eller uld. Babytøj i rene naturstoffer tillader huden at ånde og holder babys hud tør og varm. Babytøj af uld har desuden den fordel, at det kan absorbere store mængder sved, hvorved baby holdes tør selv i de varme sommermåneder. Om vinteren holder babytøj af uld den lille varm. Babytøj af uld er særdeles effektivt, når det gælder om at holde på varmen og isolere. Det kan derfor anbefales at bruge babytøj af uld året rundt.

Babytøj til udendørs brug

Skal baby sove udenfor, bør du vælge babytøj i flere lag, som er nemt at tage af og på. Mærk først på vejret selv og overvej, hvor meget tøj, du selv ville tage på. Som udgangspunkt skal udendørs babytøj bestå af undertøj, sparkedragt med fødder eller almindeligt tøj med strømper, hue, vanter og overtøj. Om sommeren skal du naturligvis bruge mindre babytøj, men sørg for at huden altid er dækket og ikke får direkte sol. Når det gælder babytøj til udendørs brug, bør du altid huske huen, da babyer afgiver mest varme fra hovedet.Pages

Categories