Forsinket fly? 4 apps, der hjælper dig igennem

Jep. Så skete det. Flyet er forsinket, og du sidder nu strandet i lufthavnen uden det store at lave. Men der er hjælp forude – for her kommer nemlig 5 apps, der kan hjælpe dig igennem flyforsinkelsen.

 

  1. AirHelp

Hvis du ikke allerede har hørt om AirHelp, så er det ved at være på tide. Denne app har hjulpet millionvis af flypassagerer igennem en sådan situation, du sidder i netop nu. Hvilke regler, der gælder for forsinket fly, erstatning og internationale lufthavne kan nemlig godt være lidt af en rodebutik. Men hos AirHelp er der eksperter, som hjælper gennem hele processen. De gør deres bedste – for hvis du ikke for erstatning for flyforsinkelse, så har deres arbejde været gratis!

 

  1. DuoLingo

Nu, hvor AirHelp hjælper dig med din flyerstatning, så sider du pludselig med lidt ekstra tid på hånden. Så hvorfor ikke starte din rejse med at lære et par lokale fraser, inden du når frem til destinationen? Sådan sikrer du, at din videre rejse bliver en smule mindre stressfuld, og du har et værktøj til at dykke lidt dybere ned i kulturen.

 

  1. Google Maps

Hvis du ikke har wi-fi, når du frem, så det kan være en god idé med Google Maps. Du kan nemlig downloade et kort offline af den by, du lander i, så du aldrig fare vild igen. Hvis du havde forestillet dig, at du egentlig gerne ville holde en hel ferie, der var lidt mere ”offline”, så er det også det perfekte sted at starte. Du kan markere alle dine favoritsteder eller must-see seværdigheder på forhånd.

 

  1. AirBnB

Selvfølgelig er AirBnB også med på listen. Sammen med andre populære platforme som Booking.com og Agoda er den blandt toppen af poppen, når du skal finde gode muligheder for indkvartering, ligegyldigt om du rejser inden eller uden for EU. Du kan måske endda opgradere til et bedre sted, efter AirHelp har du hjulpet dig med dit erstatningskrav for forsinket fly, og samtidig få sat dine nye sprogfærdigheder fra Duolingo i brug!

 

Som du kan se, skal der ikke meget mere end 4 apps til for at forvandle et rejsemareridt til en drømmerejse. Med en positiv attitude oven i hatten, så er der ikke meget mere at sige end – god luft under vingerne!

 

Hvornår udløber erstatningskrav på forsinket fly?

Er du lige kommet hjem fra en tur med forsinket fly? Eller tænker du, at du måske er gået glip af erstatning i forbindelse med en tidligere flyforsinkelse?

Som EU-borger, og derfor også dansker, er der bestemte regler, der gør sig gældende, når du går hen og søger som mulig kompensation for dit forsinkede fly. I denne artikel vil du få et hurtigt overblik over, hvad du skal vide, hvis du vælger at gå ind i kampen for at få dine penge tilbage.

Hvad er fristen så?

Hvis dit fly var forsinket, aflyst eller andet, og du mener, at du har ret til erstatning, så skal du vide, at der findes en forældelsesfrist på sådanne sager. Alle sager bliver behandlet i forhold til europæisk lovgivning EF 261. Men forældelsesfristen er dog ikke den samme for alle lande i Europa. Det er nemlig ikke det land, du kommer fra, der er afgørende, men snarere, hvor flyselskabet har sit hovedkvarter. Det er i sidste ende domstolen her, som er den bestemmende myndighed.

Har flyselskabet altså hjemme i enten Belgien eller Polen, udløber din sag allerede efter bare 1 år. Derimod har Luxembourg, Irland og Grækenland henholdsvis en forældelsesfrist på 10, 6 og 5 år. I Danmark og hos vores skandinaviske naboer lander vi alle på en 3-årig forældelsesfrist.

Gælder det for alle fly?

Siden lovgivningen er møntet på europæiske flypassagerer, så er der primært europæiske flyvninger, der dækkes. Det vil sige, at du ikke er dækket, hvis du fløj mellem to destinationer uden for EU med et ikke-europæisk flyselskab. Og det er altså også, selvom du er europæisk statsborger!

Der kan også være andre forhold, der gør sig gældende. Hvis forsinkelsen skyldes det, man kalder ”ekstraordinære omstændigheder”, så du heller ikke berettiget kompensation for forsinket fly. Men du skal dog være opmærksom her. Mange gange prøver flyselskaber at spise dig af med en halv historie, og det er altså ikke alt, hvad de kalder tekniske problemer eller driftsproblemer, som hører ind under denne kategori.

Til allersidst skal det nævnes, at andre faktorer også spiller ind. Rejseafstand, varighed af forsinkelse, og hvilke dokumenter, du er i stand til at få fat i på nuværende tidspunkt, vil alle være vigtige faktorer.

 

Hvor kan jeg hente hjælp?

Nogle gange kan det godt føles overvældende, når det kommer til forsinket fly, erstatning og de mange regler, der følger med. Man kan hurtigt få fornemmelsen af at være gået lidt i baglås.

 

Der er dog pålidelige tjenester derude, du kan benytte, hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du kan få kompensation for din flyforsinkelse eller ej. AirHelp er en af dem. De har allerede hjulpet millioner af flypassagerer gennem tumulten og yder service på et utal af forskellige sprog.

 

En af de ting, der går dem så gennemskuelige er, at de ikke tager en eneste krone for deres service, medmindre du rent faktisk får din flykompensation. Det kan derfor ikke skade at række ud til dem med alle de spørgsmål, du måtte have.Pages

Categories