Genealogi og fødselsregistre

Genealogi er studiet af forfædre eller at kende sit stamtræ. Fødselsregistre kan give mange oplysninger af afgørende betydning for den, der udfører en genealogisk forskning.

Fødselsregistre giver alle oplysninger om en persons fødselsnavn, fødselsdato, tidspunkt for fødslen, sted samt forældrenes navne og måske endda deres erhverv. Adressen på fødselstidspunktet og andre relevante oplysninger kan også anføres afhængigt af tid og sted. Disse detaljer giver en betydning for slægtsforskning.

Men en analyse af disse fødselsregistre er en ømtålelig opgave, da fødselsregistre i gamle dage generelt blev udfyldt af præster, læger, dommerfuldmægtige og enkeltpersoner. Et andet problem med fødselsregistre som et redskab i slægtsforskning er, at man ikke passede godt nok på disse registre i fortiden, og mange af dem kan være blevet ødelagt.

Ud over fødselsregistre kan dåbsattester eller skoleregistre også give meget ønskede oplysninger om en persons fødsel. Online hjemmesider, som fx Rootsweb kan også være til hjælp. Forfædre og andre websteder eller selv vigtige registre for byen, du søger, kan give nyttige informationer.

I dag skal fødselsattester være udfyldt med så mange oplysninger som muligt. Nogle steder kan det være ulovligt ikke at have nogle af de vigtigste oplysninger, mens det i nogle andre områder kan være et spørgsmål om at kunne finde optegnelsen.

For en person, der udforsker slægtshistorie kan der komme meget ud af fødselsregistre og spændende oplysninger fra fortidens indbyggere.Pages

Categories