Gode råd til førstegangsfødende

Er du gravid? Er det dit første barn, du bærer rundt på? Så har du sikkert mange uopklarede spørgsmål og er i tvivl om mange ting – det er helt naturligt. At blive gravid for første gang er en overvældende proces, som ikke kan forklares ordentligt til folk, der ikke har været gravide. Man kan derfor føle sig en anelse alene og fortabt i graviditeten, og derfor har vi her samlet nogle gode råd, som kan hjælpe til med at slappe lidt mere af i det.

Tag ved lære af din mor og dine veninder, som har født

De bedste læremestre er dem, der allerede har født. Din mor har helt sikkert en masse gode råd til dig, men husk på, at det efterhånden er en del år siden at hun fødte. Der er sket meget siden, og du vil få en anden hjælp af sygehusvæsnet, end hun fik. Hvis du har nogle veninder, som har født, bør du tage en snak med dem og fortælle dem om dine tvivl og spørgsmål. De har gennemgået præcis det samme for nylig, og har derfor frisk erindring om det hele.

Det er helt okay at købe brugt

Babyudstyr er dyrt, og det samme er ventetøj. Ofte skal udstyret og tøjet kun bruges i få måneder, før du er blevet for stor til tøjet, har født eller baby er vokset fra udstyret. Mange sælger derfor babyudstyr og –tøj, som kun har været brugt ganske kort tid, og som derfor ikke fejler noget. Hvis du ikke har råd til at købe alt fra nyt, så find det meste brugt, og spar på den måde en masse penge. Kniber det stadig med økonomien, kan du altid tage et hurtigt lån, som du kan betale tilbage, når du er tilbage på arbejdsmarkedet. Find et billigt lån, og glem at bekymre dig om økonomien – der er nok af andre ting at bekymre sig om under graviditeten.

Læs dig klog, og gør det, der føles mest rigtigt for dig

Der findes utallige forskellige holdninger til, hvordan man skal opføre sig, hvad man skal spise, hvordan man skal træne, hvordan baby skal passes og så videre. Læs op på, hvad der er absolut nødvendigt og vigtigt, og gør derefter det, der føles rigtigt for dig. Eksempelvis er der stor diskussion om, hvorvidt gravide må drikke kaffe eller ej. Nogle dropper det helt, mens andre drikker en kop i ny og næ. Gør det, du føler er rigtigt, og som du er godt tilpas med.

Inddrag din mand eller kæreste i mest muligt

Det kan være svært for manden i dit liv at forstå, hvordan du har det gennem graviditeten. Forsøg at inddrage ham så meget som muligt, så han bliver en del af processen, og også bliver klar til at blive forælder. Gør det klar for ham, at han endelig skal spørge, hvis han er i tvivl om noget, og tag ham gerne med, når du skal til læge eller jordemoder, så han føler sig inddraget og værdsat.Pages

Categories