Gode råd om puslepuder

Uundværligt med en puslepude

En puslepude er nærmest uundværlig, hvis du har et spædbarn i hjemmet. Med en puslepude kan du skifte dit barn på en komfortabel, sikker og hygiejnisk måde. En puslepude kan med fordel placeres på et puslebord for optimal arbejdsstilling, men den kan også lægges på gulvet eller i sengen for større bevægelsesfrihed. Du kan købe puslepude i et væld af designs, størrelser og materialer. Her på siden kan du finde inspiration til at vælge en god og praktisk puslepude, samt finde råd til hvordan du bruger og vasker den.

Hvilken puslepude skal man vælge?
Såfremt din puslepude skal ligge på et puslebord, er det vigtigt, at du tjekker målene på begge dele, så du er sikker på, at din puslepude passer til bordet. Det er hverken pænt eller praktisk, hvis din puslepude er enten for stor eller for lille. En puslepude kan variere meget i størrelse, så der er altså ikke noget, der hedder en decideret standard størrelse. Når du har fundet ud af, hvilken størrelse din puslepude skal have, kan du overveje materialer og designs.

Vælg en hygiejnisk puslepude
Det er fristende at købe en smuk og fin puslepude i elegante stoffer og med flotte mønstre i lyse farver. Men netop når det gælder puslepude, er der god grund til at tænke lavpraktisk. En puslepude skal bruges til at skifte bleer, og det er uundgåeligt, at der kommer både urin, afføring og gylp på den. Har du valgt en puslepude i eksempelvis hvid bomuld, kan du være sikker på, at den er fyldt med store gule skjolder allerede efter en uge. En puslepude bør altid have et aftageligt betræk, som kan tåle at blive vasket ved høje temperaturer. På den måde kan du holde en god hygiejne. Sørg også for at vælge en puslepude af et blankt og vandafvisende materiale, som ikke suger.

En puslepude til hvert barn
Vælger du en puslepude med et blankt, aftageligt betræk, er der for så vidt frit slag med hensyn til designs. Du kan sagtens købe en puslepude i hvide eller lyse nuancer, hvis blot materialet er hygiejnisk. På den måde kan du altså sagtens få en sød og flot puslepude til den lille. Har du flere børn, kan du eventuelt vælge en lyserød puslepude til pigen og en lyseblå til drengen. Det er både hygiejnisk og praktisk, at børnene har hver deres puslepude.

Læg din puslepude ned på gulvet
Gå aldrig fra dit barn, mens det ligger på et puslebord. I stedet kan du løfte din puslepude ned fra bordet og lægge den på gulvet. Barnets hud har godt af luft, og det er en god vane at lade barnet ligge lidt uden ble på sin puslepude hver dag. At ligge nøgen på en puslepude nede på gulvet, er desuden en god måde for barnet at få øvet sin motorik. Hæng en sjov uro op i loftet eller læg noget legetøj ved siden af barnets puslepude. Det kan blive en sjov hyggestund for barnet, og du kan nå at ordne lidt huslige ting imens.

Her køber du din puslepude
Du kan købe din puslepude hos forhandlere af babyudstyr, enten online eller i fysiske butikker. Du kan også holde øje med dit lokale supermarked for at se, om de har en puslepude til salg. Køber du din puslepude online, opnår du et større udvalg og har bedre chancer for at finde gode tilbud. Du bør som udgangspunkt ikke købe din puslepude brugt, af hygiejniske årsager. Heldigvis er det ikke ret dyrt at købe en puslepude. Der findes mange gode modeller til under hundrede kroner.

Tags: , ,Pages

Categories