Guide til børnetøj

Børnetøj kan være en ren videnskab at købe. Der findes et utal af mærker, størrelser, modeller og materialer, og det kan være svært at orientere sig i det store udvalg. Skal dit børnetøj være økologisk, svanemærket, fra et dyrt brand, nyt, brugt eller hjemmestrikket? Her på siden kan du finde en række tips og gode råd til, hvordan du finder rundt i den store jungle med børnetøj.

Økologisk børnetøj
Økologi vinder stadig større indpas hos de danske forbrugere – også når det gælder børnetøj. Et stigende antal producenter af børnetøj fokuserer på miljø, sundhed og klima, når de udvikler deres kollektioner. Filosofien bag økologisk børnetøj er, at det vi kommer på kroppen er lige så vigtigt som det, vi kommer i munden. Økologisk børnetøj menes at modvirke allergi, eksem og andre hudlidelser. Ønsker du at købe økologisk børnetøj, så kig efter Øko-tex mærket. Øko-tex mærket er et sundhedsmærke, som figurer på børnetøj udviklet med hensyntagen til sundhed i forhold til kemikalier, farvestoffer og andre helbredsskadelige indholdsstoffer.

Pris og kvalitet

Børnetøj fås i alle prisklasser, fra de dyreste mærker til billigt tøj fra supermarkederne. Prisen er dog ikke nødvendigvis afgørende for kvaliteten. I større, videnskabelige tests af børnetøj, er det lige så ofte de billige mærker, der vinder på funktionalitet, holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vind og vejr. Eksempelvis har Bilka flyverdragter flere år i træk vundet prisen for bedste overtøj til børn. Når du skal købe børnetøj er det derfor en god idé at prøve dig frem. Start med at købe lidt fra de forskellige mærker og find ud af, hvad du bedst kan lide.

Godt børnetøj
Hvad kendetegner godt børnetøj? Når du skal vælge det bedst mulige børnetøj til dit barn, bør du se på faktorer såsom vaskbarhed og slidstyrke. Børnetøj vaskes meget og ofte ved høje temperaturer. Sørg derfor for at købe børnetøj, som kan tåle at blive vasket igen og igen uden at blive slidt og miste faconen. Du bør også tjekke komforten i det nye børnetøj. Er det behageligt at have på? Er der stramme elastikker? Tekstiler som kradser? Upraktiske knapper osv.

Børnetøj til sommer og vinter
Drejer det sig om børnetøj, der skal bruges udendørs, er det naturligvis også vigtigt, at det er noget, der kan holde til det danske klima. Al børnetøj, der skal anvendes til udendørs brug bør være vind- og vandtæt med solide lynlåse. Børnetøj til vinterbrug bør desuden være forsynet med varmt, isolerende for. Børnetøj til sommerbrug bør være i lette naturstoffer såsom bomuld, der nemmere afgiver varme.

Nemt af og på
Børnetøj skal være nemt at tage af og på. Det går ofte hurtigt om morgenen, når hele familien skal ud af døren, og børnetøj, der driller, skaber frustration hos både børn og forældre. Sørg derfor for at købe børnetøj med praktiske knapper, lynlåse og lukninger. Til de mindste som stadig går med ble, bør du vælge børnetøj, der kan knappes op i skridtet. Så undgår du at skulle tage al tøjet af igen, hver gang barnet skal skiftes. Undgå også børnetøj med meget stramme åbninger til hovedet. Køb gerne børnetøj med knapper i kraven eller med amerikansk lukning, som gør det nemt at få bluserne over hovedet.Pages

Categories