Hold styr på din graviditets kostplan

Vægtøgning under graviditet er uundgåelig. At tabe disse ekstra kilo bliver svært efter barnets fødsel. Men at træffe de rigtige beslutninger angående din kost kan sikre, at ikke alt for meget vægt er opnået under graviditeten.

At spise sundt er vigtigere end at spise en masse. Yderligere 100-300 kalorier forbrugt pr dag er nok for barnets sunde vækst og udvikling. Det er tilrådeligt at drikke et lille glas frugtjuice eller mælk i tilfælde af sult, i stedet for at spise fed mad. Derimod bør du spise mad med lavt kalorieindhold.

I tilfælde af at du har taget for meget på de første måneder af graviditeten, bør du forsøge at købe sundere fødevarer. Masser af frugt og grøntsager bør gøres til en obligatorisk del af din graviditets kostplan. Men gravide bør undgå bløde oste og upasteuriseret mælk, da de kan indeholde listeria. Skaldyr, fisk, rå æg, koffein og alkohol bør heller ikke indtages.

Det er også meget vigtigt at være mentalt forberedt på vægtøgning. Vægtøgning er uundgåelig under graviditet, og mange kilo af din vægtøgning afspejler barnets udvikling og fostervand, forhøjelse af brystvæv og blodforsyning.

At forsøge at tabe sig under graviditeten kan føre til abstinenssymptomer i babyen og tilmed også abort. Sikring af forbruget af sunde fødevarer og frugt i løbet af graviditeten vil bidrage til at undgå overskydende vægtøgning under graviditeten.Pages

Categories