Husk ammeindlæg når du ammer

Ammeindlæg er uundværlige, når du ammer. Udover at opsamle lækkende mælk og forhindre pletter på blusen, kan ammeindlæg effektivt forebygge brystbetændelse, hvis du vel at mærke vælger ammeindlæg af ren uld. Der findes ammeindlæg i alle størrelser, modeller og materialer. Her på siden kan du finde information, som hjælper dig til at vælge det helt rigtige ammeindlæg.

Hvilken type ammeindlæg skal man vælge?
Der findes ammeindlæg i mange forskellige størrelser. Vælg et par, som passer til størrelsen på din bh for at undgå, at de stritter for meget ud, folder og generer huden. Omvendt er det vigtigt ikke at vælge ammeindlæg, der er for små, da de nemt vil kunne rutche rundt i bh’en og ikke opsamle mælken tilstrækkeligt. Hvilket materiale du fortrækker til dine ammeindlæg er et spørgsmål om smag og budget. Ammeindlæg fås som billige engangs ammeindlæg, som uld ammeindlæg og de dyre, men også meget anvendelige ammeindlæg i silke. De to sidstnævnte ammeindlæg har den fordel, at de kan vaskes og genbruges. Således kan investeringen hurtigt tjene sig selv ind igen.

Ammeindlæg af papir
Foretrækker du den nemme løsning, er ammeindlæg af papir at foretrække. Disse ammeindlæg købes i æsker med mange styk. Efter brug smides dine ammeindlæg ud, og du tager et nyt sæt på. Det er en særdeles enkel løsning. Ammeindlæg af papir har en smart klister strip bag på, som gør det nemt at fæstne dine ammeindlæg i bh’en. På den måde undgår du, at de flytter sig, når du bevæger dig.

Ammeindlæg af uld
Ammeindlæg i uld eller uldfleece anbefales af både jordemødre og sundhedsplejersker. Ammeindlæg i uld har den fordel, at de kan absorbere 40 % af deres vægt uden at føles våde. Selvom dine ammeindlæg er våde, vil de således stadig føles varme og tørre. Derudover kan ammeindlæg af uld effektivt beskytte revnede og ømme brystvorter, så de heler hurtigere. Du får altså et sæt bløde og behagelige ammeindlæg, som giver et godt grundlag for en problemfri amning. Ammeindlæg af uld kan vaskes i hånden ved 30 grader. Husk at vælge et par ammeindlæg, som dækker hele brystet for at få optimal udnyttelse af uldens gode egenskaber.

Undgå brystbetændelse
Har du tendens til brystbetændelse, eller ammer du i vinterperioden, bør du overveje at investere i et par ammeindlæg af uld. Ammeindlæg i uld holder brystet varmt og tørt døgnet rundt. Ammeindlæg af uld er dyrere end ammeindlæg af bomuld eller papir. Til gengæld behøver du kun 2 par til hele ammeperioden. Når dine ammeindlæg føles våde, lægger du dem blot til tørre på radiatoren, så er de klar til brug igen. Lanolinet som findes i ulden, holder ulden frisk og hygiejnisk, hvilket sammen med uldens varmende effekt er med til at forebygge brystbetændelse.

Ammeindlæg af silke
Er din hud meget sart, kan du med fordel vælge de skånsomme ammeindlæg af silke. Disse ammeindlæg er fremstillet af et dobbelt lag silke med uld imellem. På den måde opnår du alle fordelene ved uld ammeindlæg, samtidig med at du får en øget komfort og skåner huden. Ammeindlæg af silke produceres sædvanligvis af 100 % ubehandlet silke og uld for maksimal komfort. Ammeindlæg af silke kan vaskes i hånden ved 30 grader.

Tags: ,Pages

Categories