Hvilke bleer skal man vælge?

Det danske marked byder på et stort udvalg af bleer, som varierer meget i både pris, kvalitet og funktionalitet. Det er umuligt at fastslå, hvilke bleer, der er bedst, for det afhænger meget af det enkelte barn. Dyre bleer er ikke nødvendigvis ensbetydende med gode bleer. Grundlæggende gælder det om at prøve sig frem for at finde de bedst mulige bleer til det enkelte barn, men der findes dog nogle rettesnore, som det kan være godt at kende.

Pampers og Libero
Stofbleer er yt. I dag anvendes der udelukkende engangsbleer i papir. Der er dog stor forskel på, hvordan de enkelte bleer er produceret, både med hensyn til materialer og pasform. De mest kendte producenter af bleer i Danmark er Pampers og Libero. Begge producenter tilbyder et stort udvalg af bleer til spædbørn og større børn. Blandt bleer fra Pampers og Libero findes de såkaldte blebukser, der er designet til de ældste børn. Disse bleer er udformet som små underbukser og kan være en vigtig del af overgangen fra ble til undertøj. De ældste børn kan selv tage disse bleer af og på og således øge deres selvstændighed.

Hvis dine bleer ikke holder tørt
Til de mindste er det mest praktisk med bleer, som kan åbnes og lukkes fortil. Dette gøres typisk med to stykker selvklæbede tape. De fleste bleer har et motiv foran, som gør det nemt at se, hvilken vej bleen skal vende. Moderne bleer har en rigtig god sugeevne og kan derfor bruges hele døgnet. Har du problemer med, at dine bleer ikke holder barnet tørt om natten, kan du prøve at købe bleer i en større størrelse. Bruger dit barn bleer i størrelse 3 om dagen, kan du således købe en pakke bleer i størrelse 4 og anvende dem om natten. På den måde opnår du en større sugeevne. Bleer decideret til brug om natten findes nemlig kun til store børn, der har svært ved at komme på toilettet om natten.

Andre blemærker
Udover Pampers og Libero findes der en lang række danske og udenlandske producenter af bleer, som kan købes i supermarkederne, online eller på apoteket. Du kan prøve dig frem med bleer fra Huggies, Moltex, Vibelle og Bambo. Hvis barnets hud bliver rød eller generet, kan du med fordel prøve bleer fra et andet mærke. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte bleer er produceret, om der er tilsat fugtighedslotion, parfume og lignende, og det kan være afgørende for, hvordan dit barns hud reagerer.

Økologiske bleer
Det er blevet meget moderne med økologiske bleer. Udvalget er støt stigende, og det voksende marked har medført en indbyrdes konkurrence, som er med til at sænke priserne. Således er det i dag muligt at købe økologiske bleer til rimelige priser. Om det er fornuftigt eller spild af penge at købe økologiske bleer er en smagssag. Er dit barn sundt og rask uden allergi og hudlidelser, er der for så vidt ingen grund til at investere i økologiske bleer.

Tags: , ,Pages

Categories