Hvordan vælger man den bedste barneseng?

Det kan virke uoverskueligt at skulle købe sin første barneseng eller juniorseng til jeres børneværelse. Skal man vælge en klassisk eller moderne barneseng? En dyr eller billig barneseng? En tremmeseng? En køjeseng? For at få størst mulig glæde af jeres køb, bør I nøje overveje jeres ønsker og behov, inden I træffer en afgørelse. Det kan spare jer for både penge, plads og irritationsmomenter.
barneseng
Overvejelser
Overvej grundigt jeres praktiske behov til en ny barneseng. Skal den kunne flyttes fra rum til rum, er det en god idé med en letvægts barneseng eller en barneseng med hjul under. Skal barnet kunne vokse med sengen, er det en god idé at vælge en barneseng, som kan justeres i bund, sider og længde. Skal jeres barneseng kunne anvendes efterfølgende som juniorseng eller sofa, er det fornuftigt med en model, hvor sider og ben kan skrues af. Forventer I at anvende sengen til eventuelle søskende, er det en god idé at vælge et tidløst design i en kønsneutral farve. Du kan finde en masse juniorsenge her.

Den billige, pladsbesparende løsning
Er det småt med penge og plads, kan en rejseseng være et godt alternativ til en traditionel barneseng. En rejseseng er billig i anskaffelse og nem at flytte omkring. Om dagen kan den slås sammen og lægges væk, så der frigives gulvplads. En rejseseng fungerer desuden godt som en kravlegård, og I har altid en transportabel barneseng til rejserne med den lille. Hvis I vælger en rejseseng som barneseng, så husk at købe en ny madras, da den, der følger med ofte er meget tynd.

Køjeseng
En anden pladsbesparende løsning er at vælge en barneseng med indbygget opbevaringsplads. Det kan være en barneseng, der er løftet over jorden og har skuffer, skabe eller kurve underneden. Det kan også være en barneseng i form af en køjeseng med skrivebord eller legeplads forneden. Nogle køjesenge kan deles, så I kan placeres jeres barneseng ved gulv eller forhøjet i takt med, at barnet vokser. Vælger I en køjeseng som barneseng, så husk at tjekke, om der følger en sengehest med og overvej, om jeres barn er stort nok til selv at komme op og ned ad stigen om natten.

Sikkerhed
Det er vigtigt, at sikkerheden på jeres nye barneseng er i top. Tjek hvilke institutioner, der har lagt navn til testen af jeres barneseng, for eksempel DVN (Dansk Varefakta Nævn), TÜV (Technische Überwachungs Verein) eller ForbrugerLaboratoriet. Hvis du ikke kan få oplyst, hvem der har testet jeres barneseng, er det en god idé at tage et målebånd med i butikken, så du selv kan teste sikkerheden. Som en tommelfingerregel bør tremmeafstanden på en barneseng være 4,5 – 6,5 centimeter, og tremmerne bør ikke være for fleksible, da det øger risikoen for, at barnet får hovedet i klemme. Desuden bør afstanden fra toppen af madrassen til den øverste sidekant være mindst 50 centimeter, så det lille barn ikke kan kravle ud over siden.

Tags: , , ,Pages

Categories