Hvordan vælger man den bedste barnevogn?

En barnevogn er for mange nybagte forældre det største og sværeste køb, inden den lille ny kommer til verden. Der findes uendeligt mange muligheder, når man skal købe barnevogn, både hvad angår størrelse, model, farve og pris. Her på siden kan du finde råd til, hvordan du vælger den bedste barnevogn til jeres ønsker og behov.

Før købet
En barnevogn kan hurtigt blive en stor udgift. De dyreste modeller på markedet koster mange tusinde kroner, men er det nødvendigt at vælge en dyr barnevogn? For at vælge den rigtige barnevogn, bør I gøre jer klart, hvad den primært skal bruges til. Skal jeres barnevogn stå udenfor? Skal den kunne klappes sammen og ligge i et bagagerum? Hvor længe forventer I at skulle bruge den? Skal jeres barnevogn gå i arv til de næste børn osv. Jo flere overvejelser I har gjort jer, jo nemmere bliver det at finde frem til den helt rigtige barnevogn – til den helt rigtige pris.

Hvis baby skal sove udenfor
Skal jeres barnevogn stå udenfor, bør I vælge en model med god isolering. Det er også vigtigt, at jeres barnevogn er vandtæt og kan modstå det til tider hårde klima i Danmark. En tredje faktor, der er vigtig, når jeres barnevogn står meget udendørs er farven. En mørk barnevogn bliver meget hurtigt opvarmet, hvis solen står lige ned på den, og det gør det svært for baby at sove.

Hjulene på jeres barnevogn
Planlægger I mange lange gåture med jeres nye barnevogn, kan I med fordel gå efter en model med store, robuste hjul. En barnevogn med store hjul har nemmere ved at køre på mange forskellige slags underlag såsom grus, mudder, blød skovbund med videre. Hjulene på en barnevogn kan enten være med eller uden luft. Fordelen ved luft er, at det giver en mere jævn kørsel, mens ulempen er risikoen for punktering.

Hvor længe skal jeres barnevogn bruges

Når I skal vælge barnevogn, bør I være opmærksom på, at de svinger meget i størrelse. Forventer I at bruge jeres barnevogn længe, for eksempel helt til barnet er 2 år, bør I derfor vælge en barnevogn med et stort liggemål. Eksempelvis kunne en barnevogn med indvendige mål på 90 x 35 cm. være et godt bud. Ved at vælge en stor barnevogn har I således glæde af den i flere år og kan udskyde købet af en klapvogn.

Bil eller bus
Har I bil, er det en fordel at vælge en barnevogn, som nemt kan klappes sammen og lægges ned i bagagerummet. Jo mindre bil, jo mindre barnevogn. Alternativt kan I købe en boks, der kan monteres på biltaget og bruges til transport af jeres barnevogn. Kører I ofte med bus, bør I i stedet vælge en lettere barnevogn, som nemt kan løftes ind og ud af bus, tog og metro. Uanset hvilken barnevogn I vælger, bør I afprøve den i butikken og se, hvordan den er at køre med, klappe sammen osv. I skal efter al sandsynlighed anvende jeres nye barnevogn hver eneste dag det første lange stykke tid, og derfor er det vigtigt med en barnevogn, som I synes fungerer.

Ting til barnevognen
Der findes et hav af accessories, som I kan købe til jeres nye barnevogn. Nogle gode indkøb kunne være et regnslag, som holder jeres barnevogn tør i regn og sne samt en god madras, som giver barnet en behagelig søvn. Derudover kan I med fordel købe en kasse eller et net til at spænde på jeres barnevogn. Det er praktisk at have noget opbevaringsplads til huer, stofbleer, indkøbsposer eller en paraply til den, der skubber vognen.Pages

Categories