Hvordan vælger man den bedste madras til børn?

Madrasser til børn under 1 år skal gerne være faste. Der findes mange forskellige materialer og prisklasser, og det er i høj grad en smagssag, om du vælger en dyr eller billig babymadras. Det vigtige er, at du vælger en madras til børn, som er fast eller hård i skummet. Er der allergi i familien, kan det desuden være en god idé at vælge en madras af naturmaterialer.
madras til børn
Madras til børn på 3-5 år
Når barnet skal over i en rigtig barneseng, er det vigtigt, at du vælger en passende madras i forhold til barnets alder og vægt. Men hvilken type madras til børn skal man vælge, når barnet er 3-4-5 år? Skal den være af latex eller skum eller med fjedre? Der er uendelig mange muligheder, når man leder efter madras til børn. Her følger nogle gode tommelfingerregler.

Madras med fjedre
En traditionel boxmadras er ikke nogen god madras til børn. Det skyldes, at børn, som vejer under 50 kilo ikke har tilstrækkelig vægt til at presse fjedrene ned. Dermed kommer deres ryg til at ligge skævt, og det kan give rygproblemer med tiden. Du kan vælge at investere i en specialfremstillet box madras til børn, som ikke giver disse rygproblemer, men som til gengæld er væsentligt dyrere end de mere almindelige skummadrasser og latexmadrasser.

Skummadrasser
Skummadrasser er et godt valg, når det gælder en sund og komfortabel madras til børn. Skumvægt måles i såkaldt densitet, der angiver kilo per kvadratmeter. Hvilken densitet man bør vælge, afhænger af, hvor meget personen, der skal bruge madrassen vejer. En madras til børn bør have en lavere densitet end en madras til voksne for at give den korrekte støtte og komfort. Når du skal vælge madras til børn bør du derfor gå efter det såkaldte lavdensitetsskum, som typisk ligger på 20-30 kilo. Vær dog opmærksom på, at skummets egenskaber kan ændres ved tilføjelse af blødgøringsmidler, hvilken kan ændre på tallene. Spørg din forhandler til råds for at opnå den bedst mulige blødhed til barnets alder.

Test hårdheden
Har du svært ved at få oplyst præcis hårdhed på din madras til børn, kan du teste den ved at lade barnet ligge sig på ryggen. Bagdel og hæle må ikke synke ned, ellers er madrassen for blød. Når barnet ligger på siden, skal rygraden være helt lige. Husk desuden at spørge til barnets mening om madrassens komfort.

Latexmadras
En latex madras til børn er et fornuftigt og praktisk valg. En latex madras er åndbar og god til at transportere fugt og sved væk. En latex madras til børn følger kroppens kurver, har aftageligt betræk og giver en god komfort. Ulempen ved en latex madras til børn er, at der ikke er lige så store valgmuligheder, som der er ved skummadrasser, eksempelvis i forhold til svanemærkede produkter. Konklusionen er, at en fast skummadras til de helt små, en forholdsvis blød skummadras eller latexmadras til de mellemste og en decideret boxmadras til de næsten voksne er en god rettesnor, når der skal vælges madras til børn.

Tags: , , ,Pages

Categories