Inspiration og tips til børneværelse

Find inspiration til et hyggeligt og funktionelt børneværelse. Det kan være svært at indrette det helt rigtige børneværelse, specielt hvis det er småt med pladsen derhjemme. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du laver et børneværelse selv på få kvadratmeter. Et børneværelse behøver ikke at koste en formue, det gælder blot om at bruge kreativiteten.

Byg i højden
Er det småt med pladsen på jeres børneværelse, kan I med fordel indrette i højden, frem for i bredden. Det vil i praksis sige få høje møbler, frem for mange små. Køb for eksempel en sød køjeseng til jeres børneværelse, så sparer I meget gulvplads, der i stedet kan bruges til læsekrog for de mindste eller et skrivebord til de lidt større. Det er også en god idé at udnytte væggene i jeres børneværelse. Løft reolerne op fra gulvet og hæng dem på væggen. Det frigiver en masse plads og gør det desuden lettere at gøre rent.

Mere plads
Lyst udvider, mens mørkt trækker sammen. Ønsker I at få jeres børneværelse til at fremstå større, kan I derfor med fordel vælge lyse farver. Mal væggene hvide, købe møbler i lyse farver og indret med en masse hyggelige lamper, som kaster lys ind i hjørner og kroge. Undgå også gardiner og andet som stjæler lys fra vinduet. Jo mere lys I kan frembringe i jeres børneværelse, jo større vil det virke. En sød idé er at bruge lyskæder med forskellige farver og figurer. Der findes et stort udvalg af lyskæder specielt designet til brug i et børneværelse.

Vær kreativ og få et originalt børneværelse
Brug din kreativitet og spar penge. Det er både sjovt og originalt at lave egne kreationer til jeres børneværelse. I kan male jeres egne billeder, sy jeres egne gardiner, dekorere puderne med stoftryk eller noget helt fjerde. Hjemmelavede ting er med til at gøre jeres børneværelse personligt, og der er rigtig mange penge at spare, som i stedet kan bruges på noget sjovt legetøj.

Farverne
Farver er vigtige i et børneværelse. Beslut jer for, hvilke 3-4 farver, der skal dominere i jeres børneværelse og hold jer til dem. For mange farver giver et forvirrende og fragmentarisk udtryk, mens et mere enkelt børneværelse holdt i få farver udstråler harmoni. Et børneværelse til piger kan eksempelvis være holdt i hvid, pink og sort, mens et børneværelse til drenge kan være holdt i hvid, brun og grøn. Brug dine eller barnets yndlingsfarver og glæd jer til at finde søde accessories i netop de farver I har valgt til jeres børneværelse.

Hvis I ikke har noget separat børneværelse

Har I ikke noget børneværelse derhjemme, kan I indrette et hjørne af stuen eller en del af soveværelset. Indret jeres mini børneværelse bag en skillevæg eller en reol med sjovt legetøj, så barnet får følelsen af at have sit eget. Denne type børneværelse kan sagtens indrettes efter ovenstående tips. Læg nogle farvestrålende puder på gulvet, pynt op på væggen og hæng en sød lampe op. Selv den mindste krog kan blive til et fantastisk børneværelse, som dit barn vil elske.Pages

Categories