Medicinske komplikationer under graviditet

En række medicinske komplikationer erfares af gravide kvinder verden over. WHO (World Health Organisation) siger, at livet for omkring 8 millioner kvinder er i fare under graviditeten.

En af de mest almindelige komplikationer under graviditeten er rygsmerter. Det er mest synligt i graviditetens tredje trimester fordi patientens tyngdepunkt har ændret sig. Braxton Hicks sammentrækning er en anden komplikation. Dette forårsager lejlighedsvis smertefrie kontraktioner flere gange dagligt.

Hævelse eller ødem er almindelig i graviditeten. Dette sker fordi bækkenets vener og vena cava er komprimeret af livmoderen. Dette øger det hydrostatiske tryk i den nederste del af kroppen. Ødem kan også forårsage karpaltunnelsyndrom. Dette ses i 20-62 % af gravide kvinder. Øget vandladningsfrekvens er også almindeligt observeret under graviditet. Livmoderen komprimerer blæren plus at der er en stigning i den intravaskulære volumen.

Vægtøgning er en anden komplikation i graviditeten. At være overvægtig eller er undervægtige kan have skadelige virkninger under en graviditet. Indtaget af kalorier skal øges for at opretholde ernæringen. Alle kvinder skal, under graviditet, have en sund kost, uanset deres vægt før graviditeten.

Runde bæltesmerter er også almindeligt under graviditet. Dette sker, fordi livmoderen strækker og belaster ledbåndene under den. Åreknuder er også observeret i graviditeten. Forstoppelse er almindelig under graviditet. Dette skyldes den forhøjede progestronen i kroppen. Dette øger vandoptagelse og fører til nedsat bevægelighed af tarmene.Pages

Categories