Sådan beholder man sexlysten efter første barn

parforhold

 

Når en kvinde har født et barn, bliver der frigivet hormoner i kroppen, son har den sideeffekt, at det kan dæmpe sexlysten. Det er en almindelig udfordring, som mange kvinder kæmper med i dagligdagen. Selvom man har født sit første barn, så skal man ikke glemme alt om sex og samliv. Vil du beholde sexlysten efter fødslen af dit første barn, så er der en række gode tips, du kan følge.

 

Kvalitetstid med din partner

Når første barn er blevet født, vil man være tilbøjelig til at nedprioritere de intime stunder med sin partner. Som kvinde kan man følge sig så fyldt op med nærhed og kærlighed fra sit barn, at man ikke har brug for den samme opmærksomhed og kærlighed fra sin mand. Derfor er det vigtigt, at I sørger for at have kvalitetstid med hinanden. Afhængig af hvor gammelt jeres barn er, kunne I f.eks. tage en aleneweekend i sommerhus eller på hotel, hvor I kan koble af og forkæle hinanden.

 

Arbejde med selvværd

Når kvinder har født sit første barn, vil det være almindeligt, at kvinder vil opleve faldende selvværd. Det kan f.eks. hænge sammen med, at man ikke er helt tilfreds med sin krop, som højst sandsynligt ikke er lige så flot som før graviditeten og fødslen. Hvis man skal bevare sit selvværd, så er det vigtigt, at man accepterer sig selv og sin krop. Som mand til en nybagt mor er det særligt vigtigt, at man husker at komplimentere sin partner jævnligt. En nybagt mor har brug for at få at vide, at hun ser godt ud og er dejlig, som hun er. Det er flere gange blevet bevist, at selvværd kan have stor indflydelse på sexlysten.

 

Gør sex til en prioritet og eksperimenter med sexlegetøj

Selvom sex naturligvis er noget, man skal gøre af lyst, så er det ikke desto mindre en god idé at gøre sex til en prioritet. Manglende sexlyst kan nemlig hænge sammen med, at man har så mange planer og pligter i hverdagen, at man helt glemmer sine seksuelle behov eller ikke har tid til sex. Hvis sex konstant står nederst på sin prioriteringsliste, vil man have tendens til at miste sexlysten. Hvis man vil bevare sin sexlyst efter første barn, bør man fortsat prioritere sex, ligesom man har gjort før fødslen.

Skal der ske noget helt nyt i jeres forhold, kan I også eksperimentere med sexlegetøj. Der er mange forskellige former for sexlegetøj, som er tilegnet par.

 

Åbenhed omkring følelser og tanker

I et fast parforhold er det vigtigt, at man taler om tingene, og det gælder ikke mindst, når det handler om sex. En åben og ærlig dialog er et af de vigtigste tiltag, man kan arbejde på, hvis man gerne vil beholde sexlysten. I den forbindelse er det vigtigt, at man kan tale åbent om sine følelser og tanker, ligesom man skal være god til at lytte og forstå sin partner. Især kvinder vil være ekstra følsomme efter en fødsel, hvilket skaber et ekstra stor behov for forståelse fra mandens side.Pages

Categories