Sådan fungerer amning

Amning fungerer ved, at barnet sutter på brystet og derved frigør en række hormoner i kvindens krop, som får mælken til at løbe. Jo oftere kvinden lægger barnet til brystet, jo mere mælk produceres der til amning. Nogle kvinder mærker en prikkende fornemmelse i brystet under amning. Denne fornemmelse kan hos nogen være så kraftig, at den virker som en stikkende smerte. Det er helt normalt at mærke lidt ubehag under amning.

Amning

Fotograf: Matteo Bagnoli (Flickr)

Lad barnet spise færdig
For at barnet får mest muligt ud af din amning, er det vigtigt, at du lader barnet spise færdigt og så vidt muligt tømme brystet helt. Det skyldes, at mælken ændrer karakter under din amning. Fra en tynd, hvid væske, bliver mælken stadigt mere fed og gullig, jo længere din amning varer. Den sidste fede mælk er den, som sikrer barnet en god mæthedsfornemmelse.

Når amning ikke fungerer
Har du problemer med din amning? Stadig flere kvinder oplever problemer med at få deres amning til at fungere. Det kan skyldes usikkerhed, manglende ro eller fysiologiske problematikker såsom smerte, brystbetændelse, for lidt mælk eller lignende. Oplever du vanskeligheder med din amning, bør du hurtigst muligt få vejledning fra din sundhedsplejerske eller læge. Det er vigtigt, at du ikke får skyldfølelse, men i stedet giver dig god tid og ro. Tro på din amning og på, at du kan få det til at virke. Skulle det mislykkes, finder der heldigvis masser af gode erstatningsprodukter, som alternativ til amning.Pages

Categories