Sådan sikrer vi vores børn en bedre fremtid

Som forældre vil vi det absolut bedste for vores børn. Derfor er det ikke underligt at valg af folkeskole er en stor beslutning, som mange nok har haft søvnløse nætter over. De første 10 og mest indflydelsesrige år af dit barns liv, er i høj grad bestemt af kvaliteten af den skole han eller hun går på.
Men gør vi nok for at sikre os et højt kvalitetsniveau i folkeskolerne?

Den danske folkeskole er vant til lidt af hvert og har igennem tiden fået både ris og ros. Det store spørgsmål er dog, hvad der egentlig skal til for, at vi kan få den bedste folkeskole, som giver vores børn det bedst mulige udgangspunkt for deres uddannelsesforløb. Hvem ved egentlig bedst, hvad eleverne har brug for i den daglige undervisning? Og hvor og af hvem skal beslutningerne om folkeskolens undervisning træffes?

Danmarks Lærerforenings forholder sig kritisk til politikernes tilgang til folkeskolereformen og vil gerne i dialog. Kritikken går på, at diskussionen og vedtagelsen af nye folkeskolereformer foregår bag politikeres skriveborde, langt fra de problemstillinger og folkeskolens faktiske hverdag. Derfor lyder Danmarks Lærerforenings opråbet til forældre og elever, at de skal kræve en bedre folkeskole.

Den nye kampagne går under navnet – ’Lærerne har viljen til en bedre folkeskole’ og omdrejningspunktet for kampagnen er 5 emner som regeringen og politikere generelt i højere grad skal tage hensyn til.

1. Lærernes engagement i undervisningen
2. Antallet af elever i hver klasse
3. Lærernes kompetence og uddannelse
4. Antallet af undervisningstimer per uge
5. Plads til både stærke og svage elever

Hvis du vil vide mere om kampagnen for en bedre folkeskole, så se videoen og klik dig videre til kampagnens hjemmeside hvor emnet debateres.


227022_10151242167354079_879967719_nPages

Categories