Sparetips til børnefamilier

At stifte familie er vidunderligt – ja, måske ligefrem meningen med livet for nogle. Men børn er dyre i drift, og det er derfor en god idé at finde sparekniven frem, så økonomien hænger sammen på den lange bane.

 

Guldklumperne koster kassen

Hvis du er typen, der aldrig har tænkt så meget over din økonomi, og hvad du egentlig bruger dine penge på, så er du nok kommet på andre tanker, efter du har fået børn. De små guldklumper er nemlig ligeså dyre, som de er dejlige. Tøj, mad, vuggestue, børnehave, skole, forlystelser, fødsesldage og legetøj. Listen er lang og bliver absolut ikke kortere, hvis du har flere børn.

ekostumer-babysam

Planlægning og fremtidssyn

Måske du har forsøgt at mindske dit personlige forbrug og købe ind, efter hvad der er på tilbud i supermarkedet. Men det er langt fra nok, hvis det virkelig skal kunne mærkes på kontoen. Heldigvis er der masser af steder, du kan spare penge, hvis du begynder at tænke over det. Det hele handler om mere planlægning og færre impulsive indfald – og så handler det naturligvis også om, at tænke længere end fire timer frem i tiden.

 

Madplan og årskort

I stedet for at handle ofte, så er det en god idé at lave en madplan, der strækker sig over en hel uge eller mere. Når du køber stort ind, er der tit flere tilbud at hente, og du sparer tilmed tid. Tid som du kan bruge med dine børn. Nu vi taler planlægning, så kan du også spare meget, ved at vælge gratis glæder eller få lavet årskort til forskellige museer, dyreparker og forlystelser. Selvom det virker dyrt, lige når du står i det, så er der mange penge at hive hjem på den lange bane, såfremt du kommer ofte på de steder, du har købt årskort til.

 

Snup cyklen og dyrk genbrug

Hvis det er muligt, så snup cyklen frem for bilen. Det er både godt for pengepungen, kroppen og miljøet. Når du køber tøj til dine børn, så slå til, når der er lagersalg, eller køb tøjet brugt. Her er virkelig mange penge at spare – og samme trick kan bruges i forhold til legetøj, skoletasker, møbler osv. Det er dyrt at have børn gående i institution, men du er berettiget til at søge om friplads og andre tilskud, hvis jeres hustands indkomst er under en vis grænse. Se mere på Borger.dk under din kommune.

 

Farlige fælder du skal gå langt uden om

Som alle andre mennesker falder forældre også i økomiske fælder ind i mellem. Et kviklån kan synes perfekt, når kontoen sulter. Som forældre har man både ansvar for sig selv og poderne, og det kan derfor friste at spille hasardspil, lotto og andre pengespil. For måske den store gevinst er lige om hjørnet og kan sikre dig og din familie økonomisk. Men det kan ikke anbefales. Chancerne for store pengepræmier er små – og der er risiko for, du bliver afhængig. Læs mere om farerne ved ludomani her.  Sidst men ikke mindst kan det også friste at droppe at bruge penge på de dyre forsikringer, man bør have. Og det er nok den dummeste fælde at falde i – for hvis ulykken er ude, så får du intet. Så drop pengespil og kviklån, og brug heller pengene på at forsikre dig og din familie. Det er økonomisk intelligens og ansvarlighed. Skulle du have behov for at låne penge er det i dag muligt at få en såkaldt Børnepengekredit. På den måde kan du betale med dine børnepenge på forskud som en slags børnepengekredit. Betal med børnepenge er meget udbredt i danske webshops.Pages

Categories