Tandhygiejne under graviditeten

God mundhygiejne bør være en høj prioritet med alle, herunder gravide kvinder. Perioden op til fødslen er fuld af hormonelle forandringer, og nogle kvinder finder dette manifesteret ved mundinfektioner og tandkødssygdomme.

Så man skal være opmærksom på at tage sig af oral sundhed under graviditeten, lige så meget, som man er opmærksomhed på aspekter omkring barnets trivsel.

Nogle aspekter, der bidrager til god mundhygiejne og hjælper med at forhindre dentale nødsituationer, omfatter:

• Børst tænder to gange dagligt
• Brug tandtråd i hverdagen for at forhindre skjulte forfald
• Spis en afbalanceret og nærende kost, der fremmer sundheden
• Undgå fødevarer, som bidrager til huller i tænderne såsom slik

Kort sagt, gør alt for at undgå at skulle besøge en tandlæge. Mundinfektioner kræver, ud over at være smertefulde, tandlægearbejde, er ubehageligt og har meget ofte behov for et røntgenbillede for at vurdere omfanget af skader og infektion. Selvom en enkelt stråling er for mild til skade fosteret, bør man ikke tage unødvendige risici under graviditeten. Enhver behandling, der kan, skal udskydes til efter fødslen. Dette gælder især for valgfrie behandlinger såsom tandblegning eller andre kosmetiske indgreb.

I tilfælde af uundgåelige situationer, der kræver bistand fra en tandspecialist, sørg for, at din tandlæge tager passende foranstaltninger til at beskytte dig og din baby. Hvis man er iført et blyforklæde under røntgenbehandling vil det beskytte dig og din baby mod unødvendig eksponering. Tag alle andre mulige foranstaltninger for at minimere risici.Pages

Categories