Tips til ting du kan lave, når familien ikke er i nærheden

Når du har stiftet familie, kender du sikkert godt følelsen af, at du altid har travlt med at gøre alt muligt, for alle andre end dig selv. Du kender sikkert også behovet for af og til, at være alene og slappe af med nogle gøremål, som ikke har med familien at gøre. Selvom mange forældres ”alenetid” ofte er begrænset, så kan de fleste heldigvis finde tidspunkter, hvor det er muligt at slappe af med nogle ting, som ikke kræver en masse tid. Her får du et par idéer til ting, du kan foretage dig, når du har et øjeblik for dig selv.

Photo Pixabay, by 5688709, CC0 Creative Commons

4 ting du kan bruge din sparsomme alenetid på

Der kan være stor forskel på, hvor meget tid du har mulighed for at bruge på dig selv. Hvis du har en partner, kan der sandsynligvis frigives mere tid, end der kan hvis du er enlig forældre.

  1. Dyrk motion – En af de ting jeg personligt har haft stor glæde af, er muligheden for at dyrke motion – selv da børnene var helt små. Ny energi og overskud i dagligdagen, hænger ofte sammen med om du får bevæget dig nok. Hvis du ikke har tid til at tage en løbetur eller tage til fodbold, så prøv disse 12 øvelser som kan laves på 7 minutter.
  2. Slap af med et spil – Selvom motion giver fornyet energi, kan der sagtens være situationer, hvor du bare ikke orker at dyrke motion. Du kan nyde et stille og roligt spil 7-Kabale, slappe af med gode gamle Hugo eller prøve et af de øvrige spil på MariaCasino.dk.
  3. Lav afslapningsøvelser – En travl dag kan passende afsluttes med nogle afslappende øvelser inden sengetid. Yoga er helt fantastisk og kan laves hvor som helst. Medmindre du er meget dygtig til at lukke omgivelserne ude, så kræver Yoga dog, at der er nogenlunde ro, når du laver øvelserne.
  4. Læs en bog – Læg telefonen fra dig og læs en bog. Mange af os er kommet helt ud af vanen med at læse bøger, og det er faktisk ret ærgerligt. Dels er der noget hyggeligt ved at sidde i ro og mag og læse en god bog, og dels er det temmelig afslappende. Samtidig kan du hurtigt lægge bogen fra dig, hvis din opmærksomhed kræves andre steder.

Det var 4 forslag til små ting, du kan hygge med, når tiden er til det. Hvis du har held med at give dit barn nogle gode sovevaner, så får du måske lidt mere tid til nogle af de nævnte ting.

 Pages

Categories