Vælg den rigtige juniorcykel

En juniorcykel er dit barns første rigtige cykel. Det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige juniorcykel, når barnet skal introduceres til cykling i trafikken. Cyklen skal passe i størrelsen og være udstyret med de rette komponenter, som sikrer barnet en sikker og behagelig kørsel. Her kan du finde gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige juniorcykel til dit barn.

juniorcykel

Størrelsen
Det vigtigste råd, når du skal købe en juniorcykel er, at den passer i størrelsen. Barnet skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen. På den måde opnås den største stabilitet, og det er nemmere for barnet at starte og stoppe. For at finde en juniorcykel der passer i størrelsen, bør I altid tage barnet med ud og prøve cyklen. Der kan være stor forskel på, hvordan styr og saddel er placeret, og hvilken skridthøjde den pågældende juniorcykel har, og derfor er det vigtigt, at barnet er med til at vælge.

Spar penge
For at spare penge kan det være fristende at købe en cykel, der er lidt for stor, så barnet kan have den længere tid. Men eftersom en juniorcykel er barnets allerførste cykel og dermed første introduktion til trafikken, er det vigtigt, at størrelsen passer, da det i modsat fald kan have indflydelse på sikkerheden. For at spare, kan I i stedet søge efter en cykel med gode indstillingsmuligheder, så barnet kan vokse med den, men stadig sidde trygt og godt.

Træn sammen
Når først I har købt en juniorcykel til barnet, er det vigtigt, at I træner sammen i trafikken. Start med mindre ture, gerne på rolige ikke så trafikerede steder. Senere kan I tage på længere ture og køre gennem byen, hvor der er mange lyskryds og andre trafikanter at holde øje med. Jo mere forberedt og stedkendt barnet er, jo nemmere vil det have at køre ud på egen hånd.

Hvornår er barnet klar til at cykle alene?
Det er ikke kun barnets alder, som afgør, hvornår det er klar til at køre på sin juniorcykel alene. For at begå sig i trafikken, skal barnet være i stand til at orientere sig, bedømme afstande og gøre flere ting på en gang, for eksempel vende hovedet, dreje styret, bremse osv. Det er også vigtigt, at barnet har en god balance og en forståelse for den øvrige trafik. Ved sammen med barnet at træne kørsel på den nye juniorcykel, kan I bedre vurdere, hvornår barnet er klar til at begive sig af sted på egen hånd.

Udstyr
Der findes et væld af udstyr til dit barns nye juniorcykel. Du kan købe alt fra cykelcomputere til pulsmålere, GPS’er, holdere til vanddunke og båthorn. Selvom der findes mange sjove, spændende og fristende ting, så husk, at en juniorcykel skal bruges i trafikken, og derfor dur det ikke, at der er for mange ting, der kan distrahere barnet. Når I køber den første juniorcykel, skal I bruge en cykelhjelm og et par gode lygter, gerne med batteri eller magneter. Andet udstyr er ikke nødvendigt til den første juniorcykel. Husk løbende at tjekke om cykelhjelmen stadig passer i størrelsen. En hjelm skal sidde så stramt, at den ikke kan skubbes om i nakken.

Tags: , ,Pages

Categories