Vælg det rette barnevogn udstyr – del 2

Når det gælder barnevogn udstyr, er en barnevognssele eller en fastspændingssele et absolut must-have. Fra barnet er 5-6 måneder, eller senest fra barnet kan sidde selv, skal det være fastspændt i barnevognen for at undgå, at det falder ud. Hvilken barnevognssele du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvilken barnevogn du har valgt. Nede i bunden af barnevognen sidder en såkaldt selering, hvori barnevognsselen skal monteres. For maksimal sikkerhed, bør barnevogn udstyr altid matche hinanden, og derfor er det hensigtsmæssigt at vælge barnevognssele ud fra valget af barnevogn.
barnevognsudstyr
Parasol
Til de solrige dage er en lille parasol et uundværligt stykke barnevogn udstyr. Parasollen skåner barnets hud mod solen og undgår, at den lille får det skarpe lys i øjnene. Der findes mange forskellige modeller, både hvad angår design, størrelse og pris. Det vigtigste, når det gælder en parasol som barnevogn udstyr er, at den har et solidt monteringsgreb, så parasollen ikke vælter ned på barnet, når det blæser. Tjek også at stiverne i parasollen er robuste, så den ikke klapper omvendt sammen i blæsevejr.

Solskærm
Som alternativ til en parasol, kan en solskærm være et nyttigt stykke barnevogn udstyr. En solskærm sikrer fuld UV beskyttelse, og langt de fleste modeller har mulighed for forskellige indstillinger, alt efter om du ønsker fuldt eller delvist soldække. Som alt andet barnevogn udstyr, bør din solskærm være tilpasset din barnevogn, så du opnår maksimal effekt og undgår, at den blafrer og falder af. Hold øje med solskærmens funktioner, når du søger efter barnevogn udstyr. Nogle modeller virker også som vindskærm og insektnet.

Solsejl
En tredje mulighed, når det gælder barnevogn udstyr til solbeskyttelse er det såkaldte solsejl. Et solsejl monteres med en elastik rundt om kalechen og med et bindbånd på styret. Det er muligt at justere solsejlet, så det passer med solens position. Et solsejl er et praktisk stykke barnevogn udstyr, dels fordi det nemt kan foldes sammen til næsten ingenting, dels fordi det også kan anvendes til en senere klapvogn, hvorved der er penge at spare, når barnet vokser ud af sin barnevogn.

Voksipose
Et meget populært stykke barnevogn udstyr er den såkaldte voksipose, som udgør et alternativ til den traditionelle lift eller kørepose. Vælger du en tilstrækkeligt foret voksipose kan den i mange tilfælde erstatte både madras og dyne. En voksipose er et praktisk stykke barnevogn udstyr, da den er nem at tage med sig. Er du på besøg hos nogen, kan voksiposen bredes ud og fungere som tæppe. En voksipose er også god til at holde baby varm på de kolde vinterdage. Men husk jævnligt at tjekke, at barnet ikke bliver overophedet, da en voksipose har svært ved at transportere overskydende varme væk.

Se også: ”Vælg det rette barnevogn udstyr – del 1

Tags: , , ,Pages

Categories