Vælg det rigtige legetøj til børnene

Sponsored PostDenne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.

power-og-toysrus

Der er meget at tænke på, når man skal vælge legetøj til et barn. Det skal passe til barnets alder, så det udfordrer uden at frustrere. Det skal også helst animere til udvikling af både motorik og sanser, og endelig skal det naturligvis være sikkert at bruge.

Pas på de små dele

Det giver næsten sig selv, men børn under tre år er særligt i risikozonen for at få sluge små løse dele. Ofte vil der direkte på legetøjet stå, at det ikke er egnet til børn under tre år, hvis der potentielt kan være små løse dele. Sådanne advarsler vil altid fremgå, hvis du for eksempel køber legetøj hos www.toysrus.dk eller tilsvarende autoriserede legetøjsforhandlere.

Har du gemt legetøj fra din egen barndomstid eller er noget gået i arv eller på anden vis af lidt mere usikker oprindelse, er man nødt til at bruge den sunde fornuft. Små børn vil bide og rive i legetøjet, så tænk fremad: Er der dele, der kan gå løs, eller kan syningerne i bamsen gå op, så eventuelt fyld kommer ud og kan udgøre kvælningsrisiko for barnet?

Vær opmærksom på snore og emballage

Gavebånd og emballage har måske ikke vores umiddelbare opmærksomhed, som snarere er rettet mod legetøjet. Men pas på med den slags. Det er ikke usædvanligt, at sådanne ting også tiltrækker sig børnenes opmærksomhed. Så få al den slags pakket væk med det samme.

Undgå farlig kemi

Heldigvis er kemien i børnelegetøj i dag grundigt kontrolleret, men for en sikkerheds skyld bør man altid vælge svanemærkede produkter, hvis de er tilgængelige. Også her skal du være opmærksomt på legetøj af ældre dato. Der har tidligere været problemer med for eksempel blødgørende ftalater, som man først senere har fundet ud af kan være skadelige for barnet.

Forældre – husk nu også at forkæle jer selv

Gode forældre tænker rigtig meget på børnene, og sådan skal det selvfølgelig også være. Men det kan især ved det første barn tage overhånd, hvis man ikke er opmærksom på det. Alle kender sikkert eksemplet med flyets iltmaske, hvor det opfordres til, at man først hjælper sig selv, for at man senere kan hjælpe andre. Sammenligningen holder måske ikke helt. Naturligvis kommer barnet først, men hvis man ikke som forældre sørger for at lade op og selv få behovene dækket, er det ikke sikkert, at der på sigt er det overskud til barnet, som der burde være. Tænk på, at barnet ikke lige flyver fra reden foreløbigt. I skal som forældre klare jer i mange år – og en del år med små børn. Det holder man ikke til i længden, hvis man ikke får en lille belønning i ny og næ.

Når der er faldet lidt ro på efter den første tid med spædbarn, er det på tide, at I også som voksne forkæler hinanden med lidt ”legetøj”. Måske viser der sig et behov for en ny og bedre vaskemaskine, eller måske kunne et par hovedtelefoner med støjdæmpning give et kærkommet pusterum fra tid til anden til den af jer, der ikke lige er ”på”.

I har gjort det godt, så overask hinanden med lidt godt. Hvad enten det er far eller mor der får lov at smutte hjemmefra, kan en lille indkøbstur til eksempelvis Power.dk (eventuelt bare online) vække stor lykke. Det kan måske også bare være en omgang takeaway eller en lille blomst. Nyd børnene, men husk også at nyde hinanden og tilværelsen i det hele taget.Pages

Categories