Jeg skal være far!

Der er flere forskellige måder du kan forberede dig på til fødslen. Du kan f.eks deltage i ultralydsscanninger og graviditetsundersøgelser, her har du samtidig mulighed for at stille spørgsmål til en jordemoder.

En del hospitaler tilbyder forældreaftener på hospitalet, så undersøg det der hvor I har planer om, at jeres lille vidunder skal komme til verden. Her fortæller de om graviditeten, fødslen og barslen som venter jer.

De fleste fædre vælger idag at deltage i deres børns fødsler. Hvordan den enkelte far takler fødslen er selvfølgelig meget individuelt ligesom hver eneste fødsel er meget forskellig fra kvinde til kvinde. Det anbefales dog at tale med sin partner inden fødslen om jeres forventninger til hinanden i forbindelse med fødslen.

En fødsel kan være en overvældende oplevelse. Du kan føle dig i ét med din partner, være forbløffet, stolt og fuld af beundring over din partners kræfter og vilje. Men det er også helt naturligt at føle sig hjælpeløs og magtesløs når du ser og oplever den smerte hun gennemgår. Hun kan virke afvisende og måske være i sin helt egen lille verden. Alt dette skyldes mest af alt fordi hun ikke har overskud, når hun samtidig har al sin fokus på fødslen og smerterne.

Men det er ikke ligegyldigt om du er der eller ej. Din tilstedeværelse er vigtig. Du kan skabe tryghed og samtidig trøste hende, lindre hendes smerte f.eks. ved give hende massage på lænden og være opmærksom på hendes behov. Det kan være alt fra en kold klud på panden, til lidt at drikke eller bare en hånd og et kærligt blik.

Sørg for at du får spurgt personalet undervejs hvis du har spørgsmål, det er vigtigt at du også føler dig godt tilpas under hele fødslen.

Når jeres lille vidunder er kommet til verden, og ligger på mors mave, får mange fædre æren af at klippe navlestrengen over. Dette er for mange en meget stor og ærefuld oplevelse.



Pages

Categories