Lav babymos efter årstidens frugter og grønsager. Om sommeren kan du lave babymos af friske, danske jordbær, søde ferskner, blommer, melon og kirsebær. Om vinteren kan du lave babymos af appelsiner, æbler og bananer. Jo mere du veksler mellem frugterne, jo bedre. En varieret kost er mindst lige så vigtig for spædbørn som for voksne. Også når det gælder grønsagerne til din babymos, bør du gå efter årstiden. Vælger du årstidens frugter og grønsager, opnår du det største indhold af vitaminer og mineraler i din babymos.
Eksperimenter med din babymosVær ikke bange for at eksperimentere med din babymos. Spædbørn kan lide mere, end du tror. Særligt hvis du selv under din graviditet har spist krydret og varieret mad, vil dit barn have en naturlig tilgang til babymos med forskellige smage og dufte. Det skyldes, at det mad du indtager under din graviditet tilfører modermælken forskellige smage. Vær derfor ikke bange for at lave babymos med spændende rodfrugter, forskellig slags kød, brune ris mv. Du kan også tage en portion af familiens aftensmad og blende den til babymos. Det er en nem og hurtig løsning, som giver barnet mulighed for at smage på resten af familiens mad. Vær dog forsigtig med alt for stærke krydderier i starten. Det skal nok komme hen ad vejen.
Vær tålmodig
De første gange dit barn får babymos, vil det måske have svært ved at spise. Det ser ud, som om al din babymos bliver spyttet ud igen. Hav tålmodighed. Det kræver øvelse for det lille barn at lære at spise babymos med ske. Skæld ikke ud og pres ikke barnet for meget. Øv jer lidt hver dag, snart vil barnet glæde sig til at se dig forberede dagens babymos.