Barnløshed i Danmark

At være barnløs og samtidig være igang med de behandlingsmuligheder man nu engang får stillet til rådighed, kræver en god portion tålmodighed og ikke mindst et godt parforhold. Man skal tro på det forsøg, man er i gang med vil lykkes men når det så alligevel ikke ender med en graviditet, er det en ordenlig rutchetur nedad.

Ønskebarnet lader fortsat vente på sig og ønsket om en lille baby – lavet af
”dig og mig” er stadig langt væk…
Skuffelsen og den nedtur man oplever er svær at komme over. For pårørende kan det også være svært. Men endnu sværere er det for dem der gennemgår behandlingerne og oplever disse nedture. Det er svært at høre sætningen; ”Det skal nok lykkes – lige pludselig er den der” når man er helt nede og man ved, at de fleste har deres dejlige børn at tage hjem til. Det er en svær balancegang for alle og tavsheden er nok den værste, naturligvis efterfulgt af uvisheden som konstant ligger i baghovedet. Uvisheden for om det nogensinde vil lykkes…

På et tidspunkt i livet vil ca. 15 procent af alle par, opleve at det er svært at blive gravid. Det har dog gennem flere opgørelser vist sig, at ca. 70 procent af parrene vil opnå at få et eller to børn efter behandling på en fertilitetsklinik.

Af alle børn der fødes i Danmark er ca. 9 procent resultatet af en fertilitetsbehandling.Pages

Categories