Gode råd til førstegangsforældre

Venter du baby? Der er meget at huske og overveje, når der er en lille ny på vej. Her på siden kan du finde råd og information, som gør det nemmere at tage godt imod jeres baby. Du finder både huskeliste, information om lægebesøg samt gode råd til indkøb af baby tøj og baby udstyr.

Det skal du huske, når der er en baby på vej
Førstegangsforældre bliver ofte overraskede over, hvor meget man rent faktisk skal tage stilling til og huske, når der er en baby på vej. Allerede inden en uge efter fødslen, skal I huske at tage til kirkekontoret og få registreret jeres baby. I skal også huske at navngive jeres baby senest 6 måneder efter fødslen. Det kan være i form af navngivning eller barnedåb. Vælger I navngivning, kan I altid give jeres baby en barnedåb senere.

Baby skal også tilmeldes en daginstitution
Husk også at tilmelde jeres baby til institution. Jo før jo bedre. Det kan virke paradoksalt at søge vuggestue og børnehave til en lille nyfødt baby, som man slet ikke kan forestille at give fra sig, men der er traditionelt meget lange ventelister til daginstitutioner, særligt i hovedstadsområdet, så både I, jeres baby og ikke mindst jeres arbejdsgiver er langt bedre stillet ved, at I er tidligt ude.

Læge og høreprøve
De første to år, skal jeres baby løbende til lægetjek. Spørg jeres læge eller sundhedsplejerske, hvornår de faste standard undersøgelser ligger og skriv det ind i jeres kalender, så I husker det. Husk også, at baby skal til en høreprøve ganske kort efter fødslen. Dette foregår traditionelt på hospitalet, hvor jeres baby kom til verden.

Indkøb til baby
Som forberedelse til baby, hører naturligvis også en lang række indkøb. I behøver ikke at købe alt på forhånd, men sørg for at få de største og vigtigste ting på plads, inden baby kommer. Det letter jer for en masse stress og gør den første tid med baby nemmere og mere afslappende. Starter I med baby indkøbene i god tid, er der også større chance for at finde attraktive tilbud eller gode, brugte ting.

De store ting
For at få en god, nem og rolig start med baby, bør I som minimum købe: barnevogn, babyseng eller vugge, babydyne og babypude samt puslepude. Med blot disse ting er I rigtig fint dækket ind til den første tid med baby. Har I lyst til at købe endnu mere, kan det anbefales at købe et puslebord, som giver en bedre arbejdsstilling, en ammepude, som letter amningen samt en babyalarm, som er god, når I er ude, eller hvis baby sover udendørs.

Tøj til baby
Sørg også for at have købt det vigtigste basistøj til baby. Det er ikke så vigtigt, hvordan det første tøj til baby ser ud. Baby er ligeglad! Det vigtigste er, at tøjet passer til årstiden og holder baby tør og tilpas tempereret. Vær opmærksom på, at en baby som oftest skal skifte tøj mange gange i døgnet de første 3-5 måneder. Det skyldes, at en baby gylper overskydende mad op efter hver amning, og at afføringen stadig er meget flydende og sjældent kan holdes 100 % inde af bleen. Køb derfor godt ind med praktiske bodies til baby, både korte og lange ærmer, så er I godt klædt på til den kommende familieforøgelse.

Tags: ,Pages

Categories