Hvordan er det at være gravid?

Er du gravid? Som gravid er der mange ting, der skal tages stilling til. Du har sikkert en masse tanker, spekulationer, forventninger og forestillinger. Er det første gang, du er gravid, kan det hele virke overvældende. Der findes mange historier om det at være gravid, og det kan være svært at vide, hvad man skal tro på. Her på siden kan du læse om det at være gravid, og hvordan du bedst muligt forbereder dig til det lille nye familiemedlem.

Store forandringer
Det kan være en stor omvæltning at blive gravid. Mange kvinder bliver overvældet af de store ændringer, både fysisk og mentalt. Når du bliver gravid, omstiller din krop sig til at blive mor. Det har en lang række konsekvenser både hormonalt og mentalt. Den første forandring du oplever, når du bliver gravid, er måske en massiv træthed. Det kan være svært at skulle omstille sig til ikke at have så meget energi som normalt. Er du gravid i første trimester, har du formentlig lyst til at sove hele døgnet. Det kan være frustrerende, men bare rolig, det går over.

Fra træthed og kvalme til sprudlende energi
Når du er gravid, vil du opleve, at din tilstand ændrer sig meget hele tiden. Fra den første massive træthed, vil du i andet trimester opleve en opblomstring og en ny sprudlende energi. Når først du har overstået de første 3 hårde måneder med træthed og kvalme, bliver det pludselig meget sjovere at være gravid. Husk at nyde denne periode, for når du bliver gravid i 3. trimester, vender trætheden tilbage.

Forløbet af din graviditet

Forløbet når du er gravid, kan kort beskrives som flad, frisk, fyldig. Når du er gravid i 3. trimester, vil din mave for alvor begynde at vokse. Du kan mærke barnet bevæge sig meget tydeligt. Formentlig føler du dig nu for alvor som en gravid. Du kan ikke længere skjule, at du er gravid. Du kan opleve besvær med at komme op ad trapper, rejse sig fra dybe sofaer osv. Når du er gravid i 3. trimester, er du meget tæt på fødslen.



Pages

Categories