Praktiske forberedelser til fødslen

At være gravid hænger uløseligt sammen med snart at skulle føde. Uanset om det er første gang du er gravid eller ej, har du formentlig en masse forestillinger og tanker om fødslen. Det er en god idé at tænke fødslen grundigt igennem, allerede mens du er gravid. Du har naturligvis ingen indflydelse på, hvordan det i sidste ende forløber, men en mental forberedelse kan være en stor hjælp, som gør dig mere rolig.

Praktiske forberedelser

Er du gravid i 3. trimester, har du måske allerede fået barsel. Udnyt tiden til at gennemtænkte den kommende familieforøgelse og få de praktiske ting på plads, såsom indkøb af barnevogn og puslebord, indretning af børneværelse osv. Det kan være en god idé at fylde fryseren med mad og købe ting som bleer, sutter, vaskeklude med mere. Jo mere du kan forberede, mens du er gravid, jo mindre stress er der, når først barnet kommer til verden. Men husk også at nyde, at du er gravid – og glæd dig til snart at blive mor.

Husk fødselstasken
Inden fødslen går i gang, er det en rigtig god ide at pakke en fødselstaske. Tasken skal indeholde de vigtigste ting til under og efter fødslen.

Husk vandrejournal, behageligt tøj til dig selv, kamera, mobiltelefon, ”underholdning” og mad til manden (f.eks. en bog, en avis), tøj til barnet til hjemturen, ammebh, autostol til barnet og toiletting.Pages

Categories