Sådan vælger I den rette skoletaske

Her kan du finde råd til, hvordan du vælger den bedst mulige skoletaske til dit barns skolestart. Det er vigtigt, at barnets skoletaske har den rigtige størrelse og sidder rigtigt på ryggen for at belaste mindst muligt. Tag altid barnet med, når den første skoletaske skal købes. På den måde sikrer I jer, at tasken sidder korrekt.

skoletaske

Sådan skal en skoletaske sidde
En skoletaske skal prøves på. Bed barnet tage den på både med og uden overtøj, så den passer til både vinter og sommer. Husk at en skoletaske skal sidde på ryggen og ikke på numsen. En skoletaske skal følge barnets ryg hele vejen ned til lænden og må ikke være bredere end barnets skuldre. Undgå en meget dyb skoletaske, da den kan tynge barnet bagover, når den er meget fyldt.

Brystrem og gode stropper
Vælg en skoletaske med brystrem og brede, polstrede skulderstropper, så den er behagelig at gå med. Det er også en god idé at vælge en skoletaske med nogle gode indvendige rum, så barnet kan holde styr på smådelene, og så de tunge bøger kan hvile op ad ryggen frem for at tynge barnet bagover. Tjek at lynlåse, velcrolukninger og spænder fungerer og ikke er besværlige at bruge. Sidst men ikke mindst bør en skoletaske altid være forsynet med synlige og effektive reflekser, som øger barnets sikkerhed i trafikken.

Brug af barnets skoletaske
Når barnet har fået sin første skoletaske, kan I med en ganske lille indsats forbedre brugen og glæden ved tasken yderligere. Fjern lange flagrende stropper. Bind dem op eller klip dem af. Det gælder også eventuelle gymnastikposer, som placeres ovenpå barnets skoletaske. Sørg for at der er reflekser på alle sider af barnets skoletaske. Tilpas stropper, så de hverken er for løse eller stramme og lær barnet at bruge brystremmen. På den måde aflastes ryggen.

Pakning af skoletasken
Pak altid barnets skoletaske i samarbejde med barnet. Tal om hvor tingene skal ligge, så de får deres faste plads, og så barnet opøver et ansvar for selv at huske alle ting. Pak de tunge bøger tæt op ad ryggen og pas på spidse genstande, der stikker ind i ryggen. Som en tommelfingerregel bør børn ikke bære en skoletaske, som vejer mere end en femtedel af deres egen vægt. En måde at undgå en overfyldt skoletaske på er ved at sortere bøgerne og udelukkende medbringe dem, der skal bruges den pågældende dag. I kan også lægge en tom vanddunk i barnets skoletaske og vente med påfyldning, til barnet skal bruge den. Endelig er det en god idé jævnligt at rydde op i barnets skoletaske og penalhus, så der ikke ligger overflødige ting og vejer.

De ældre børn
Når barnet bliver ældre, vil det sandsynligvis vægte design højere end komfort, men forsøg så vidt muligt at finde en skoletaske, hvor de basale funktioner er i orden. Man kan sagtens få en skoletaske, som både er smart og praktisk. Når barnet bliver gammelt nok, bør det selv pakke sin skoletaske og huske de rigtige bøger. Det vil øge barnets selvstændighedsfølelse.

Tags: , , ,Pages

Categories