Skal du holde børnedisco? Her er Fem råd til den gode børnefest

Alle børn skal have fornøjelsen af at opleve et godt børnedisco med kulørte lamper, gode dansenumre, røgmaskine og selvfølgelig en masse sjove lege. Vi har en masse gode erfaringer fra børnefester med sodavandsdiskotek og i denne artikel kan du læse de fem bedste råd når du skal holde en børnefest med succes.

børnefødselsdag

Musikken

Musikken er selvfølgelig helt essentiel for aftenen. Det er musikken som får børnene op og ned i tempo, og musikken skal være numre de kender og kan skråle med på. Børn deler meget musik med hinanden på sociale medier, bliver inspireret på YouTube eller lytter til musik fra TV-serier eller film. Disse medier er meget omskiftlige, hvorfor det kan være en super god idé at lade børnene på forhånd forberede en musikliste med numre de kan godt kan lide. På den måde er DJ’en forberedt og kan spille præcis den rigtige musik. Derudover bliver børnene helt vilde når de hører de numre de selv har ønsket.

 

Røgmaskine

En røgmaskine er et uundværlig værktøj for en DJ til børnefesten. Røgmaskinen er spændende for børnene, da vi i MusikDJ ofte selv lader dem lege med knappen, som udløser røgen. Det er sjov og anderledes for dem. Derudover får lyseffekterne også en helt anden effekt; de bliver meget mere levende og fylder mere i rummet. Nogle gange er vi hæmmet af røgalarmer, der ikke kan slås fra, hvis vi er i offentlige institutioner. Det er der råd for ved eventuelt at supplere med konfetti eller CO2-maskiner.

 

Mikrofon

Efter røgmaskinen er en mikrofon det mest vigtigt redskab til børnefesten. Vi ved alle at nyhedsværdien hurtigt daler hos børn. Derfor er det vigtigt at DJ’en holder børnene kørende via mikrofonen. Får dem op i gear, danser rundt og selvfølgelig være forgangsmand på diverse lege. Limbo er et must til en børnefest, det er sjovt og hvis I har forberedt nogle præmier er det altid ekstra sjovt. Stopdans, Skeen-går-rundt og luft-guitar er også lege, som er super gode til at aktivere børnene.

 

Længde af spilletid

Det er faktisk ikke helt ligegyldigt hvor længe der skal spilles. Vi anbefaler altid max tre timer. Den optimale spilletid vil vi sige er mellem 2-3 timer. Ofte er der fuld knald på musikken, lydniveauet, dansen og alle indtrykkene. Børnene er super glade og de spæner rundt hvor festen bliver afholdt. Lys-effekter, konfetti, røgmaskine er alt sammen relativt nye indtryk, der efter 2-3 timer gør at energien er brugt. Hvis de tilmed har fået meget sodavand og bliver ”sukker fulde” kan det være en god ide at stoppe på toppen.

 

Lys-effekter

Vi oplever nogle gange at børnene kan stå i længere tid og være dybt fascineret af disco-lyset, som roterer rundt i forskellige farver og mønstre. Derfor er det vigtigt med god omgang lys i mange farver og varianter. Laserlys kan være rigtig fedt, men det kræver et meget mørkt rum, samt en røgmaskine, før det for alvor bliver sjovt for dem. Ikke desto mindre en disko-lys vigtigt for den gode børnefest.

 Pages

Categories