Børnefødselsdag – tips og inspiration

En børnefødselsdag kan være en stor mundfuld, både hvad angår forberedelse og afholdelse. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du kan holde en sjov børnefødselsdag for dit barn uden at blive stresset eller bruge en formue. Den nemme men også dyreste løsning er at holde børnefødselsdag ude i byen. Der er masser af muligheder for at afholde børnefødselsdag i en svømmehal, bowlinghal, biograf, på McDonald’s eller lignende. Har du hverken tid eller lyst til at forberede din børnefødselsdag selv, kan dette være den helt rigtige løsning. Sørg dog for at undersøge priserne grundigt inden, da der ofte er skjulte gebyrer til oprydning, servering eller forlænget tid på stedet.

børnefødselsdagBørnefødselsdag på begrænset plads
Ønsker I at holde børnefødselsdag i eget hjem, men har I ikke plads til at have hele børnehaven eller skoleklassen bænket omkring spisebordet, kan I rykke jeres børnefødselsdag ned på gulvet. Lav et tema såsom skovtur, japansk fest, strandtur, ørkenoase eller lignende og indret gulvet med puder og små kasser, der fungerer som borde. I kan også servere maden som små madpakker. Børnene vil synes, det er sjovt at få liv at sidde på gulvet og spise. En anden idé er at rykke jeres børnefødselsdag udenfor, men det kræver naturligvis, at vejret tillader det.

Mad til jeres børnefødselsdag
Udover de traditionelle kager og boller, kan I også servere mad såsom rugbrødshapser, pølsehorn eller varm mad til jeres børnefødselsdag. Særligt hvis arrangementet ligger lige omkring frokost, kan det være en fordel at udskifte de søde sager med noget mere nærende mad. På den måde undgår I også, at børnene kravler rundt på væggene, fordi de har fået sukkerchok. Alternativt kan I eksperimentere med en mere sund kage og sunde boller.

Tema
Det er sjovt at vælge et tema til jeres børnefødselsdag. Så snart I har valgt et tema, vil I formodentlig opdage, at I finder på nye idéer og opdager ting i hjemmet, der kan bruges. Et tema kunne være Hawaii fest, jungle, prinsesseland, sørøverfest, gyserfest eller lignende. Jo flere elementer i jeres børnefødselsdag I kan få tilpasset i temaet, jo mere gennemført bliver helhedsindtrykket. Forsøg derfor at tænke temaet ind i både indbydelser, mad, pynt, musik osv.

Lege
Når børnene har spist, er det en god idé at have nogle lege klar til jeres børnefødselsdag. De gode gamle lege såsom stopdans og stoledans kræver hverken udstyr eller forberedelse og vil være et hit til både større og mindre børn. En klassiker indenfor lege til børnefødselsdag er også skattejagt enten indendørs eller udendørs. Skatten kan være slikposer, men det kan også være en sjov film, som børnene kan slutte af med at se.

Hvem skal inviteres?
Mange skoler og institutioner har regler omkring børnefødselsdag. Eksempelvis at man skal invitere alle piger eller alle drenge. Reglerne er til for at undgå mobning og udelukkelse af børn. Husk derfor at spørge læreren eller pædagogen, før du sender invitationer ud til børnefødselsdag. Det kan være overvældende at skulle en hel eller halv klasse, men hvis du tager udgangspunkt i nogle af de besparende tips ovenfor, kan du sagtens arrangere en sjov børnefødselsdag, uden at det koster en formue.

Tags: ,Pages

Categories