Sund og velsmagende madpakke

Hvordan smører man en madpakke, som er både sund og velsmagende, og som det er nemt at lave? Her på siden kan du finde tips til dit barns madpakke. Allerede når barnet starter i børnehave, bliver det at smøre madpakke en del af hverdagen for rigtig mange familier, medmindre man vælger en børnehave, som sørger for mad til børnene. Særligt når barnet bliver større og fristet i skolens kantine af wienerbrød og slik, er det vigtigt, at man som forældre har grundlagt nogle gode kostvaner gennem barnets madpakke.

madpakke

Sund kost
En madpakke er en væsentlig del af barnets kost og afgørende for, hvordan barnet trives i løbet af dagen. Et stabilt blodsukker er vigtigt for at barnet kan koncentrere sig og lære noget, og her kan I som forældre give barnet den tiltrængte energi og næring med en varieret og sund madpakke hver dag. Sørg for at variere barnets madpakke fra dag til dag og husk masser af grønt, frugt og fibre. Sund mad behøver ikke at være kedelig. Ved at fylde barnets madpakke med grønsagsstænger, hjemmelavet dip, hjemmebagte grovboller og måske en lille hilsen fra mor eller far, kan du gøre frokosten til noget sjovt og hyggeligt for barnet.

Flere madpakker
Børn er ofte væk fra hjemmet i mange timer, og det kan derfor være en god idé at lave ikke bare en madpakke, men flere små. For at opretholde energiniveauet er det vigtigt med mellemmåltider i løbet af dagen, og så kan det være praktisk at have en lille madpakke med hjemmefra. I barnets mellemmåltids madpakke kan der eksempelvis være nogle grovkiks, en lille grovbolle med ost, en banan, et æble og en müslibar eller lignende. Giv barnet 2 mellemmåltids madpakker og en enkelt hovedmåltids madpakke, så er grundlaget lagt for et stabilt blodsukkerniveau dagen igennem.

Madkasse
Gør barnets madpakke lidt sjovere med en madkasse dekoreret med nogle af barnets yndlingsfigurer. Det praktiske ved en makkepakke, der ligger i en madkasse er både, at maden undgår at blive mast, og at maden kan anrettes fint og appetitligt. Mange madkasser har små rum, flere lag, bakker der kan trækkes ud osv. På den måde får barnet en madpakke, der er både sjov og praktisk, og som giver associationer til skovtur.

Drikkevarer
Suppler barnets madpakke med lidt vand i en drikkedunk. Undgå sukkerholdigt saftevand og juice. Synes barnet, at vand er for kedeligt, kan du presse lidt frugtsaft ned i vandet eller lægge nogle friske mynteblade i bunden. Læg drikkedunken i fryseren aftenen før, så er vandet dejligt koldt, når det skal drikkes. Gør det til en vane at lægge drikkedunken i tasken sammen med barnets madpakke, så der er både sund mad og drikke hver dag.

Lad barnet hjælpe til
For at øge barnets interesse for sin madpakke, er det en god idé at inddrage barnet i tilberedningen. Lad barnet vælge pålæg, skære ud, vaske frugt og lægge i madkassen. Jo mere indflydelse barnet har på sin madpakke, jo mere velvilje vil det vise for at spise den. Skal alle i familien tidligt af sted om morgenen, og har I tendens til at stresse, kan I eventuelt gøre barnets madpakke klar aftenen før og lægge den i køleskabet.

Tags: , ,Pages

Categories