Zinksalve – et vidundermiddel til babyer

Zinksalve er et vidunderligmiddel til babyer og børn. Zinksalve reparerer og forebygger effektivt irriteret hud, små sår, eksem og røde numser. Smør blot et tyndt lag på det angrebne område, så vil du hurtigt se en bedring. Zinksalve er meget mild og kan derfor bruges til babyer og børn i alle aldre. Du kan købe zinksalve receptfrit på apoteket. Derudover findes der mange forskellige økologiske og naturbaserede former for zinksalve, som kan købes i helsekostbutikker. Shower gel fås også i økologiske udgaver der kan bruges til babyer og børn. Læs mere om shower gel.

Hvad er zinksalve?
Zinksalve er en væskeafvisende salve til rød eller irriteret hud. Zinksalve til babyer indeholder typisk cirka 12 % zink, hvilket danner en beskyttende hinde på huden, samtidig med at den virker blødgørende. Der er ingen skadelige stoffer i zinksalve. Det er en meget mild hudsalve, som kan anvendes efter behov.

Hav altid zinksalve i toilettasken
Med en tube zinksalve i toilettasken eller i puslebordet er du godt forberedt på alle former for irriteret hud. Forkølelsessår, sprukken hud, eksem, kløe, små sår og insektbid. Zinksalve er særligt kendt for sin lindrende effekt på røde numser. Babyer har ble på døgnet rundt, og selvom moderne bleer er gode til at holde huden tør, er det umuligt at undgå, at huden bliver generet. Oplever I, at huden bliver rød, kan I med fordel bruge zinksalve, hver gang I skifter. På den måde vil huden hele langt hurtigere og desuden blive beskyttet mod yderligere irritation i kraft af den beskyttende hinde, som zinksalve laver.

Alternativer til zinksalve
Som alternativ til zinksalve, kan I prøve B-vitamincreme, babypudder eller kogtvandsklude. Zinksalve er et vidunderligmiddel, men som alle andre vidundermidler har det sine begrænsninger, og ikke alle oplever samme effekt. Det gælder om at prøve sig frem og finde den metode, som virker bedst på netop jeres barn. Børn har meget forskellig hud, og det er ikke sikkert, at netop dit barn har glæde af zinksalve.

Gratis vareprøver
Zinksalve er relativt billigt, men ønsker I at prøve jer frem omkostningsfrit, er der mange steder, som tilbyder gratis vareprøver på zinksalve. Forhør dig i Matas eller på dit lokale apotek. Måske har de nogle vareprøver på zinksalve, som I kan afprøve derhjemme. Har I hudproblemer, som vedbliver eller endda forværres, bør I altid konsultere en læge, da der kan være tale om mere alvorlige tilfælde af hudlidelser, der skal behandles med receptpligtig medicin.

Zinksalve til voksne
Har du først fået øjnene op for de mange kvaliteter ved zinksalve, bliver det hurtigt en vane at anvende zinksalve til alle former for hudproblemer. Zinksalve kan sagtens bruges af voksne også til alle former for sår, rifter og irriteret hud. Bliver næsen rød i forbindelse med forkølelse, har du eksem på hænderne eller døjer du med små forkølelsessår, vil zinksalve i langt de fleste tilfælde kunne hjælpe. Zinksalve kan også bruges forebyggende.

Tags: , ,Pages

Categories