Korrekt kost til gravide

Under graviditeten er det vigtigt for kvinder at spise nærende mad. Nogle af disse fødevarer skal konsumeres af fosteret. Derfor er det vigtigt at spise den rigtige slags mad, så barnet vokser på en sund måde. Vitaminer, proteiner, kulhydrater, fedt, mineraler og en masse vand skal forbruges.

Morgenmad er et meget vigtigt måltid. Det er den første ting, der forbruges af babyen efter en fastende nat. Derfor er en sund og nærende morgenmad vigtig under graviditeten. Du skal erstatte din eventuel tidligere usunde morgenmad med nye sunde valgmuligheder. I stedet for at spise havregrød, kan du spise rå havregryn. Friske frugter og bær er også meget nyttige.

Koffein skal undgås så vidt muligt. Folinsyre i form af grønne bladgrøntsager, ærter, bønner, nødder osv. skal indarbejdes i kosten under graviditet. Dette skyldes, at folinsyre er afgørende for dannelse af antistoffer, og det fjerner også risikoen for fatale defekter. Broccoli og spinat er også afgørende for kosten.

Din kost skal bestå af en stor del protein i form af fødevarer som tofu, fisk, jordnødder, magert kød, fjerkræsprodukter, bælgfrugter og æggehvider. Kulhydratrige fødevarer er også vigtigt, da det giver en stor mængde energi. Calciumrige fødevarer er af afgørende betydning for tænders og knoglers udvikling hos barnet. Barnet kræver et rigt udbud af calcium for at kunne vokse. Tilstrækkelig forsyning af jern er også påkrævet for at undgå blodmangel. Grøntsager som rødbeder, spinat og magert kød er også en vigtig del af kosten. Upasteuriseret mælk og mejeriprodukter, rå æg og kogt kød må ikke indtages af kvinder under graviditet.



Pages

Categories